Δήμος Δέλτα: Οριστική μείωση του χρέους της ΔΕΥΑΔΔ προς την ΕΥΑΘ με απόφαση της Δικαιοσύνης

Ανάσα για τον Δήμο Δέλτα και για τη ΔΕΥΑΔΔ αποτελεί η απόφαση της Δικαιοσύνης να μειωθεί το χρέος του Δήμου προς την ΕΥΑΘ στα 4 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 14 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά.

Είχαν προηγηθεί πολλές διαπραγματεύσεις από τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη και την διοίκηση του δήμου Δέλτα συνολικά με αποτέλεσμα το χρέος να μειωθεί αρχικά στα 8 εκατομμύρια ευρώ και να αποφασιστεί να γίνει διακανονισμός.

Η πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης ωστόσο, σηματοδοτεί μια νέα εξέλιξη που βάζει οριστικό τέλος σε μια ταλαιπωρία ετών και ανοίγει νέο δρόμο για την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους.

Επιπλέον των 4 εκατ ευρώ είναι τα χρέη του οικισμού Ρομά Αγία Σοφία προς την ΕΥΑΘ που ανέρχονται στα 1,8 εκατ ευρώ.

Ήδη ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης έχουν προχωρήσει σε σειρά επαφών για την οριστική λύση του ζητήματος.

Την σημαντική αυτή εξέλιξη μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης τονίζοντας την σημαντική προσπάθεια που έγινε από την ανάληψη την καθηκόντων της νέας διοίκησης με τις επαφές με τον πρώην υπ ΥΜΑΘ Θεοδωρο Καραόγλου και τις διοικήσεις της ΕΥΑΘ (πρώην κ νυν) για τη διευθέτηση του προβλήματος και και την ρύθμιση του χρέους ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ για την προσπάθεια και το δημοτικό συμβούλιο για τις σχετικές αποφάσεις.

Δείτε επίσης: Μ. Μανούκα: Ανήμερα των γενεθλίων της ανακοινώνει τη νέα της αυτοδιοικητική πορεία στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Loading