Δήμος Καλαμαριάς: Ανταποκρίθηκε ο Δαρδαμανέλης – Από χειρόγραφη επιστολή 9χρονης μαθήτριας, στον καλλωπισμό του πάρκου Αγίου Ιωάννη

Μια χειρόγραφη επιστολή από 9χρονη μαθήτρια, γραμμένη με μολύβι, έλαβε πριν λίγο καιρό ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με το αίτημα του καλλωπισμού του πάρκου της οδού Παπανδρέου, στον ‘Αγιο Ιωάννη της Καλαμαριάς.

«Κύριε δήμαρχε της Καλαμαριάς. Ονομάζομαι Αναστασία Σύλια Χατζηαθανασίου και είμαι εννέα ετών. Έχουμε ένα πάρκο στην οδό Παπανδρέου στον ‘Αγ. Ιωάννη. Θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη» ήταν τα λόγια της μικρής Σύλιας, που τόνισε ότι «οι φράχτες γύρω από το πάρκο όταν έχει καλό καιρό φαίνονται άσχημα».

propoli

Η παράκλησή της, άλλωστε, που εκφράστηκε με την ερώτηση-προτροπή «θα μπορούσατε να τους βάψετε πολύχρωμα σας παρακαλώ?» δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου.

«Όταν βλέπεις μια τέτοια επιστολή γραμμένη με μολύβι και από το χέρι ενός παιδιού δεν μπορείς παρά να τη λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη και να τρέξεις να κάνεις ό,τι ακριβώς ζητούν οι μικροί μας φίλοι» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη παρέμβαση στο πάρκο Κερασούντος και προφανώς με αυτή την αφορμή, η 9χρονη ζήτησε να γίνουν ανάλογες ενέργειες και παρεμβάσεις και στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη.

Έτσι, σήμερα το πρωί σε μια οργανωμένη επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς, παρουσία ομάδας παιδιών και γονέων, ναυτοπροσκόπων και εθελοντών, τα παγκάκια και οι φράχτες βάφτηκαν ξανά, τη στιγμή που φυτεύτηκαν και φυτά για να ομορφύνουν το χώρο.

Εν συνεχεία, ακολούθησε εξόρμηση καθαρισμού στην πλαζ της Αρετσούς.

Η Σύλια και τα άλλα παιδιά δημιούργησαν από την πλευρά τους ζωγραφιές που χάρισαν στο Δήμο, για να εκφράσουν έμπρακτα τις ευχαριστίες τους.

«Η Σύλια μου είπε ότι το πάρκο αυτό το χρησιμοποιούν τα παιδιά καθημερινά. ‘Αλλωστε την περίοδο που περάσαμε οι χώροι αυτοί ήταν οι περισσότεροι πολυσύχναστοι και αποτέλεσαν τη μοναδική διέξοδο για τα παιδιά» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς.

Ταυτόχρονα, παραδέχτηκε ότι έχει λάβει επιστολές και από σχολεία για να υπάρξουν παρεμβάσεις σε σχολικές αυλές και πάρκα και ζητά από τους κατοίκους των περιοχών αυτών να προστατεύουν τους χώρους καθημερινά, μέσα από τη σωστή χρήση και λειτουργία τους.

*Tη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμαριάς.

Δείτε επίσης: Δήμος Λαγκαδά: Eγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στα Λαγυνά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading