Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Πεδίο μάχης – Συνδικαλιστής και αντιδήμαρχος παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (vid)

Καταγγελία από Συνδικαλιστή για απαράδεκτη συμπεριφορά από τον αντιδήμαρχο κ. Δεμερτζή

Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται να εκτυλίχθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη στο Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου, όταν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό για ζήτημα το οποίο αφορούσε σε εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στην Politic ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βασίλειος Βόγγαλης

«Τη στιγμή που μιλούσα στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και τους εξηγούσα το πρόβλημα που δημιουργείται, όταν φεύγουν εργαζόμενοι με αποσπάσεις, στην αίθουσα μπήκε φανερά ενοχλημένος ο κ. Δεμερτζής χωρίς να πει τίποτα. Πριν περάσουν ούτε τρία λεπτά ήρθε ο κ. Δεμερτζής φανερά εκνευρισμένος και ενώ εγώ συνέχιζα να μιλώ με τον δήμαρχο για το θέμα, σηκώθηκε από την θέση του και απειλητικά κινούμενος, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό μου και μου φώναξε «Ποιος νομίζεις ότι είσαι».

Εγώ από την μεριά μου του απάντησα: «Σε παρακαλώ πολύ πήγαινε και κάθισε στη θέση σου». Τότε αυτός άρχισε να φωνάζει ακόμη περισσότερο και χρειάστηκε να παρέμβουν ο κ. Μανδαλιανός και ο κ. Ταξίδης για να τον απομακρύνουν και εκείνος προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί για κινηθεί εκ νέου εναντίον μου, ενώ κάποια στιγμή γύρισε και με έβρισε με ένα «άντε γαμ…» περιγράφει στην Politic ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

«Υπάρχει ένα κύμα φυγής στον Δήμο»

Ο κ. Βόγγαλης περιγράφει μια αντιδημαρχία που δεν έχει καλή σχέση με τους υπαλλήλους και δημιουργεί διαρκώς προβλήματα. Όπως επισημαίνει έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα φυγής εργαζομένων από τότε που ανέλαβε την αντιδημαρχία ο κ. Δεμερτζής.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων μίλησε για πολλές περιπτώσεις εργαζομένων που εκφράζουν το πρόβλημά τους στο Σωματείο, όμως εξαιτίας κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί δεν δέχονται να εκπροσωπηθούν από το Σωματείο υπό τον φόβο ότι θα στοχοποιηθούν.

Κλείνοντας τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βόγγαλης, θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Δεμερτζή για το φραστικό επεισόδιο ενώ σημείωσε πως ο κ. Μανδαλιανός φέρει ευθύνη για την παραμονή του κ. Δεμερτζή στην αντιδημαρχία καθαριότητας ενώ έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου στην οποία τοποθετήθηκαν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ο κ. Δεμερτζής χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Σωματείου “αισχρή”, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βόγγαλης κατήγγειλε τη στάση του αντιδημάρχου απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου. Τέλος μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός σημείωσε προς τον συνδικαλιστή: “Κακώς σας άφησα να κάνετε λαϊκό δικαστήριο εδώ μέσα”.

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Δυο κομβικά πάρκα αναβαθμίζονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας