Φωτογραφία Αρχείου

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Σε αναβρασμό οι μαγαζάτορες στην Τρίτση – Μιλάνε για άλλη μια κοροϊδία από τον Σωτηράκη – Τι απαντά ο Δήμος

Την εποχή των απαγορεύσεων του κορονοϊού κατεγράφη μια κατάφωρη αδικία για τους χώρους εστίασης στην περιοχή της οδού Τρίτση στον Εύοσμο.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου εν μέσω κορονοϊού. Όλος ο κόσμος είναι σε δεινή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση και απ’ έξω εννοείται πως δεν είναι ούτε οι μαγαζάτορες, οι οποίοι παλεύουν να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά τους και να υποδεχτούν πελάτες με υγειονομική ασφάλεια.

Από το κράτος και τους ειδικούς στους τηλεοπτικούς μας δέκτες αναπαράγεται ότι θα πρέπει οι πελάτες να κάθονται σε εξωτερικό χώρο για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα κάποιος να κολλήσει κορονοϊό.

Οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης στην οδό Τρίτη εναρμονίζονται στην συγκεκριμένη εντολή και σε συνεργασία με τον Δήμο αποφασίζουν να βγάλουν τραπεζάκια έξω, ενώ από τον Δήμο δεσμεύονται ότι η άδεια θα βγει.

Μέχρι να βγει η άδεια όμως, κλιμάκιο της αστυνομίας κατευθύνεται στην οδό Τρίτση και προβαίνει σε ξαφνικό έλεγχο και παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα βγουν οι άδειες, προχωρούν σε κλήσεις.

Εκείνη την στιγμή ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου δέχθηκε κλήση και μετέβη στο σημείο όπου και δεσμεύεται στους ιδιοκτήτες να σβήσει τα πρόστιμα.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινά η κοροϊδία, όπως μας ανέφεραν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

«Δεν μας ενημέρωσε κανείς ότι τελικά χρωστάμε. Τυχαία το μάθαμε»

Κατευθυνθήκαμε στην Τρίτση προκειμένου να συνομιλήσουμε με επιχειρηματίες της περιοχής.

Από το πρώτο μαγαζί που πήγαμε αντικρίσαμε την αγανάκτηση των επιχειρηματιών για την κοροϊδία και την έλλειψη ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα όπως μας τόνισε γνωστός επιχειρηματίας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σωτηράκης βρίσκοταν σε παρακείμενη επιχείρηση όταν έπεσαν τα πρόστιμα και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταβληθεί ούτε ευρώ.

Αλλά αντί να γίνει αυτό, οι μαγαζάτορες δεν μπορούσαν να βγάλουν άδεια για παράταση ωραρίου γιατί όπως τους είπαν από τον Δήμο έχουν χρέος προς αυτούς… 1.500(!!!) ευρώ.

«Νιώθω ότι με κοροϊδέψαν, απλά και μόνο για να έχει κάτι να πει για να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Αυτό νιώθω αυτό λέω. Αλλά μην αγχώνεται, έρχονται εκλογές», μας ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Αυτόματα τον ρωτήσαμε πως εν τέλει έμαθε για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε: «ούτε χαρτί μας ήρθε ούτε τίποτα. Όπως και τα άλλα μαγαζιά έτσι και εγώ πήγα να βγάλω άδεια παράτασης λειτουργίας και μου είπαν ότι δεν γίνεται λόγω… οφειλών. Όταν τους ρώτησα που χρωστάω και γιατί, μου είπαν ότι χρωστάω 1.500 ευρώ για το πρόστιμο που μου είχε επιβάλλει η αστυνομία.»

«Αμέσως είπαμε ότι μας είχε πει ο κ. Σωτηράκης και μας παρέπεμψαν σε άλλο γραφείο. Από το άλλο γραφείο μας παρέπεμψαν αλλού λέγοντας μας ότι δεν μπορεί να σβηστεί γιατί έχει ήδη περαστεί στην εφορία», μας τονίζει και συνεχίζει:

«Αυτό που κάναμε εν τέλει ήταν να προχωρήσουμε σε διακανονισμό, για να φαίνεται ότι θα τα πληρώσουμε γιατί θέλαμε να πάρουμε την άδεια για να μπορούμε να δουλέψουμε. Αυτό ήταν κατάφωρη κοροϊδία από πλευρά της δημοτικής αρχής, η οποία αδιαφορεί πλήρως για όλα».

«Ο Δήμος αρνείται οτιδήποτε θα αναβαθμίσει την περιοχή της Τρίτση»

«Μέχρι και στην ιδιωτική πρωτοβουλία για τις ημέρες των Χριστουγέννων μπαίνει εμπόδιο ο Δήμος», έτσι ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος της συζήτησής μας με τον επιχειρηματία.

Όταν τον ρωτήσαμε τι εννοεί ότι βάζει εμπόδια μας ανέφερε: «Τα Χριστούγεννα είχαμε πει με τα άλλα μαγαζιά να κάνουμε εδώ στον πεζόδρομο της Τρίτση ένα πάρκο Χριστουγέννων με θεματικά περίπτερα όπου μικροί και μεγάλοι θα ερχόντουσαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.

Εννοείται ότι τα έξοδα θα ήταν όλα δικά μας χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο προϋπολογισμός του Δήμου, ωστόσο ακόμα και έτσι η απάντηση ήταν αρνητική.

Εμείς σαν μαγαζιά είχαμε σκοπό να φέρουμε εδώ κανάλια να διαφημίσουμε τον Δήμο σε όλη την Ελλάδα και αυτό που πήραμε ήταν αδιαφορία και αρνητική απάντηση.

Οπότε εμείς σταματήσαμε να προσπαθούμε, στολίζουμε τα μαγαζιά μας και τίποτα άλλο ας αποφασίσει ο Δήμος τι θέλει να κάνει και πως θα το κάνει και θα απολογηθεί στους πολίτες του

Τι απαντά ο κ. Σωτηράκης

Το politic.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Σωτηράκη, ο οποίος μας παραχώρησε την παρακάτω δήλωση:

«Όταν έγινε το θέμα ήμουν εκεί και προσπάθησα να βρώ λύση. Το θέμα το πέρασε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, με την αντιπολίτευση -ορισμένους- να έχει αντιρρήσεις.

Παρόλα αυτά το πέρασε η διοίκηση και τώρα το περάσαμε και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πλευρά μας έγινε ότι έπρεπε, τώρα περιμένουμε την αποκεντρωμένη διοίκηση για την απόφαση. Αν είναι υπέρ του να καταργηθούν τα πρόστιμα και να επιστραφούν τα χρήματα των επιχειρηματιών».

Δείτε επίσης: Ηλίας Ανάπαλης: Θα είμαι υποψήφιος με τη Μαρία Μανούκα με το συνδυασμό “ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” για το Δήμο Ελ. Κορδελιού Ευόσμου