Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: «Τα σήκωσαν όλα» στο 3ο και 12ο νηπιαγωγείο – Αφαίρεσαν υπολογιστές, ηχοσύστημα και βανδάλισαν τους χώρους

Τον τρόμο βίωσαν οι εκπαιδευτικοί το πρωί της Δευτέρας στο 3ο και 12ο νηπιαγωγείο στον δήμο Κορδελιού -Ευόσμου όταν με την είσοδο τους στις εγκαταστάσεις διαπίστωσαν πως αυτές είχαν παραβιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ήρθε η συνάδελφος το πρωί να ανοίξει, είδε φως, κλείδωσε και έφυγε γιατί φοβήθηκε. Στη συνέχεια ήρθα και εγώ, είδαμε την ανακατωσούρα και διαπιστώσαμε πως είχαν αδειάσει παντού τους πυροσβεστήρες. Προχωρήσαμε στις αίθουσες και αντιληφθήκαμε πως λείπουν δύο υπολογιστές και ένα ηχοσύστημα. Αμέσως ειδοποιήσαμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και την ασφάλεια δηλώνει μια εκ των διευθυντριών.

propoli

Όπως περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως το πώς κατάφεραν οι δράστες να εισβάλουν στον χώρο καθώς δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια παραβίασης, κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από το ότι κάποια αντικλείδια από τις τσάντες σεισμού που υπήρχαν μέσα στο κτήριο έχουν εξαφανιστεί.

Παράλληλα ανοιχτό είναι το σενάριο η εισβολή να πραγματοποιήθηκε από το συστεγαζόμενο γυμνάσιο και στη συνέχεια οι δράστες να αποχώρησαν από την πόρτα του νηπιαγωγείου κάνοντας χρήση των κλειδιών που ήδη είχαν αποσπάσει.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές συμπεριφορές ιδίως όταν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο οπότε και η μηδαμινή φύλαξη σε συνδυασμό με την απουσία καμερών ασφαλείας δίνει το χρονικό περιθώριο στους επίδοξους δράστες να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες:

“Τις Δευτέρες πάντα ερχόμαστε με μια επιφύλαξη, γιατί συνήθως υπάρχουν παραβατικά περιστατικά όπως είναι σκουπίδια και σπασμένα μπουκάλια στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μια φορά έβαλαν φωτιά και στην πόρτα. Μέσα έχουν ξαναμπεί αλλά συνήθως έπαιρναν μαρκαδόρους και ευτελή υλικά. Πρώτη φορά παίρνουν κάτι τέτοια αξίας.

Παλιά υπήρχε φύλακας αλλά από την εποχή των μνημονίων έχει καταργηθεί, ενώ αυτός του γυμνασίου δεν γνωρίζω αν έρχεται τα σαββατοκύριακα.

Γενικά αυτή η περιοχή είναι υποβαθμισμένη. Τα σχολεία του δήμου είναι πολλά και αν και η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλύψει τα κενά, πάντα οι προτεραιότητες στρέφονται στα σχολεία του κέντρου. Όταν Κορδελιό και Εύοσμος ήταν ξεχωριστοί δήμοι η κατάσταση ήταν καλύτερη. Από την στιγμή που ενώθηκαν οι προτεραιότητες έχουν μεταβληθεί όπως ακριβώς συνέβη και με το αστυνομικό τμήμα”, αναφέρει σχετικά με τις κινήσεις τις δημοτικής αρχής και συμπληρώνει:

Είναι κάποια πράγματα και κίνδυνοι που τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά από επιλογή μας. Ποναμε το σχολείο και προσπαθούμε από μόνοι μας να το αναβαθμισουμε. Αυτές δεν είναι προδιαγραφές για σχολείο και όλα όσα έχουν γίνει πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών” καταλήγει ενώ χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι το γεγονός πως ένας εκ των δύο κλεμμένων υπολογιστών είναι ιδιοκτησίας εκπαιδευτικού που τον έφερε στο σχολείο ώστε να αντικαταστήσει τον χαλασμένο που προϋπήρχε.

To νηπιαγωγείο σήμερα δεν λειτούργησε και οι καθαρίστριες δίνουν μάχη ώστε να είναι έτοιμο αύριο να υποδεχθεί τα παιδιά.

Στον χώρο έφτασε η σήμανση που προέβη στη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σημειώνεται πως το 3ο με το 10ο νηπιαγωγείο έχουν συγχωνευτεί και έτσι πλέον το κτήριο στεγάζει το 3ο και 12ο νηπιαγωγείο του δήμου Κορδελιού -Ευόσμου.

Όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί αυτό οδήγησε πέρα από την αύξηση των παιδιών ανά τμήμα και στην απομάκρυνση συναδέλφων τους, υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης: Ανακοινώσεις για Market Pass, έκτακτο δώρο Πάσχα και άλλα μέτρα (LIVE)

Loading