Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως καθιερώθηκε η 19η Μαΐου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου αποτίει φόρο τιμής για την Ημέρα Μνήμης στο πλαίσιο της 15ης τακτικής συνεδρίασης του σώματος, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 18.00.

       Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης, που θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA), ο Επίκουρος Καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης θα παρουσιάσει το ιστορικό της Γενοκτονίας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "90 Μαϊου Δεν ξεχνώ! Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"

       Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις τόσο του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού, όσο και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

       Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την “Έκδοση ψηφίσματος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και Όλης της Καθ’ Ημάς Ανατολής”.

Δείτε επίσης: Απ. Τζιτζικώστας: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσεται στους εορτασμούς των 200 χρόνων ελευθερίας