Δήμος Θεσσαλονίκης: Έρχεται διαγωνισμός για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ – Το κόστος θα καλυφθεί από τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης.

Διαγωνισμό για το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου θα προκηρύξει το επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Το έργο θα αφορά στο τμήμα της οδού από την οδό Κατσιμίδη μέχρι και την οδό Μήλου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτή η κυκλοφοριακή παρέμβαση αναμένεται να προσφέρει μια ανάσα σε χιλιάδες πολίτες, διευκολύνοντας την κίνηση σε όλη την πόλη αλλά και την έξοδο προς τον περιφερειακό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο υφιστάμενος ισόπεδος κόμβος επιβαρύνεται αρκετά, καθώς αποτελεί τμήμα των βασικών ζωνών προέλευσης και προορισμού στο κέντρο της πόλης. Η περιοχή που μελετήθηκε, εξάλλου, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης πεζών και ποδηλατών λόγω των ποικίλων χρήσεων που συνυπάρχουν σε αυτή (σχολικό συγκρότημα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αθλητικές εγκαταστάσεις).

Αναφορικά με τη διαμόρφωση, για το κομμάτι από την οδό Μήλου μέχρι τη Βενιζέλου προβλέπονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25μ. καθεμία, από μία λωρίδα πλάτους δύο μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα χρησιμοποιηθούν για στάθμευση, κεντρική νησίδα πλάτους τριών μέτρων και πεζοποδηλατόδρομος πλευρικά. Για το τμήμα από τη Βενιζέλου μέχρι την Κατσιμίδη προβλέπονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25μ. η κάθε μία, μία λωρίδα αποκλειστική αριστερής στροφής πλάτους 3,25μ., κεντρική νησίδα πλάτους 3,8 μ και πεζοποδηλατόδρομο πλευρικά.

Ο δρόμος για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου άνοιξε με τα έργα κατεδάφισης κτισμάτων στη στροφή της Τριανδρίας, τα οποία υλοποίησε η παρούσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το κόστος θα καλυφθεί από τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, στη λογική της επιστροφής τους προς τους ίδιους τους πολίτες μέσα από σημαντικά οδικά έργα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr