Δήμος Θεσσαλονίκης: «Τα 2/3 των απορριμματοφόρων είναι εκτός λειτουργίας», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά και καθημερινά είναι τα προβλήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τους εργαζόμενους να τοποθετούνται για την καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Συγκεκριμένα, τα ανοιχτά μέτωπα όπως φαίνεται είναι πολλά σε αυτόν τον τομέα, αφού πέραν των πολύ κεντρικών δρόμων, σε διάφορες περιοχές δεν περνούν απορριμματοφόρα για τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Αυτό οφείλεται τόσο στον μικρό αριθμό οχημάτων, όσο και στην έλλειψη προσωπικού, με τα φορτηγά που έχουν υποστεί βλάβες να παραμένουν στο συνεργείο, λόγω αδυναμίας του Δήμου Θεσσαλονίκης να καλύψει τις οφειλές προς τον αρμόδιο εργολάβο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φουντούκης, υποστήριξε ότι εδώ και τόσο καιρό δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα, με τους υπαλλήλους της καθαριότητας να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, συχνά καταγράφονται εργατικά ατυχήματα, τα οποία οφείλονται στον φόρτο εργασίας όσων ανήκουν στον εν λόγω τομέα.

Επιπλέον, πάρα τις όποιες επισημάνσεις έχουν γίνει προς την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, λαμβάνουν αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματά τους για προσλήψεις και επαναλειτουργία των οχημάτων που βρίσκονται στο συνεργείο. Μάλιστα, ο κ. Φουντούκης υπογράμμισε ότι δίνεται σαφής προτεραιότητα σε κεντρικούς δρόμους, όπου τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και εκείνα της εστίασης, αφήνουν μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Παράλληλα, σημαντικό είναι το πρόβλημα στην ανακύκλωση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των απορριμμάτων καταλήγει στη χωματερή. Αυτό συμβαίνει διότι στους αντίστοιχους κάδους απορρίπτονται σκουπίδια που δεν προορίζονται για ανακύκλωση, με αποτέλεσμα το όλο ζήτημα να έχει τόσο περιβαλλοντικές, όσο και οικονομικές προεκτάσεις.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ανέδειξαν και το πρόβλημα της έλλειψης εξοπλισμού, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να τους έχει προμηθεύσει με γάντια όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο σπίτι για το πλύσιμο των πιάτων, αλλά και με κράνη, χωρίς άλλα εξαρτήματα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την εργασία τους.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Είμαι υπερήφανος γιατί στον δήμο Σερρών είμαστε πρωταθλητές σε χρηματοδοτήσεις»

Loading