Φωτογραφία: teo dimoschakis

Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: Αρνητικά κρίνουν το έργο του Κ. Ζέρβα 7 στους 10 Θεσσαλονικείς

Εφτά στους δέκα αξιολογούν αρνητικά το έργο που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του Κωνσταντίνου Ζέρβα και παραπάνω από έξι στους δέκα έχουν αρνητική εικόνα για το νυν δήμαρχο της πόλης

Καθαριότητα, κυκλοφοριακό, ελεύθεροι χώροι στάθμευσης και αστικές συγκοινωνίες είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ίδια προβλήματα με ακριβώς αυτήν την ιεράρχηση καταγράφονται σε όλες τις τελευταίες θητείες δημάρχων, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί ότι καμιά δημοτική αρχή δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στα βασικά, πάγια αιτήματα των δημοτών της Θεσσαλονίκης.

propoli

Στην εκπνοή της θητείας του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τόσο το έργο όσο και η εικόνα του Κωνσταντίνου Ζέρβα λαμβάνουν αρνητικό πρόσημο.

Ειδικότερα, 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά το έργο που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του και παραπάνω από 6 στους 10 έχουν αρνητική εικόνα για το νυν δήμαρχο της πόλης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ο Κ. Ζέρβας προηγείται με 10 μονάδες από τον Σ. Αγγελούδη, συγκεντρώνοντας το 23%, γεγονός που δεν του επιτρέπει να εκλεγεί την πρώτη Κυριακή καθώς απαιτείται το 43% των ψήφων.

Ο Σ. Αγγελούδης προηγείται του Γ. Ορφανού με αέρα 4 μονάδων και τέταρτος εμφανίζεται ο Α. Σακισλόγου.

Τα «μπρα ντε φερ» του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Μπορεί η υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης να μετρά μόλις ένα μήνα, ωστόσο στη σύγκριση με το νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, η διαφορά στα ποσοστά τους είναι κάτω από 10 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση «μεταξύ του κ. Ζέρβα και του κ. Αγγελούδη εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;» το 27% απάντησε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και το 20,1% τον Στέλιο Αγγελούδη.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα στο δίδυμο Ζέρβα – Ορφανού με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να προηγείται με «αέρα» περίπου 16 μονάδων, αφού λαμβάνει ποσοστό 29,3% έναντι 13,7% του πρώην υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιου δημάρχου το 2019.

Το 41% ωστόσο απάντησε «κανέναν απ’ τους δύο». Αν και πρόκειται για δύο υποψήφιους οι οποίοι είναι γνώριμοι στο κοινό της Θεσσαλονίκης από την ενασχόλησή τους με τα κοινά, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλώνει πως δε θα ήθελε να τους δει στο δημαρχιακό θώκο.

Μεταξύ του Γιώργου Ορφανού και του Στέλιου Αγγελούδη, πρώτος φέρεται να «κόβει το νήμα» ο Στέλιος Αγγελούδης. Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει ποσοστό 19,7% σε αντίθεση με το Γιώργο Ορφανό ο οποίος συγκέντρωσε το 15,3% των ψήφων.

Δείτε επίσης: Όλα δείχνουν μετάθεση των εκλογών για 21 Μαΐου

Loading