Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: Σε δεύτερο γύρο οι δημοτικές εκλογές στον Δ. Θεσσαλονίκης με Ζέρβα – Αγγελούδη

Έναν μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές το «Πολιτικό Βαρόμετρο για το Δήμο Θεσσαλονίκης» δείχνει ότι η «μάχη» θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Σε ερώτηση για το αν η ζωή τους έχει γίνει καλύτερη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η πλειοψηφία των πολιτών απάντησε πως έχει γίνει χειρότερη. Πιο συγκεκριμένα, το 43% απάντησε ότι είναι χειρότερη, το 27% καλύτερη, το 22% η ίδια και το 8% ΔΓ/ΔΑ.

Αρνητικό το πρόσημο για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Έπειτα από τέσσερα χρόνια διοίκησης, οι πολίτες απαντούν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Σε ερώτηση για την εικόνα που έχουν για τον ίδιο, το 58% απάντησε αρνητική, το 30% θετική/μάλλον θετική και το υπόλοιπο 12% ΔΓ/ΔΑ.

Παρατάξεις χωρίς «χρώματα» θέλουν οι Θεσσαλονικείς

Συνδυασμούς που θα απέχουν από τις κομματικές ταυτότητες προτιμά η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αφού το 45% απάντησε πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι. Αντίθετα το 35% δήλωσε ότι θέλει να έχουν λάβει το χρίσμα από κάποιο κόμμα, και το υπόλοιπο 20% απάντησε ΔΓ/ΔΑ.

Ζέρβας – Αγγελούδης τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη Κυριακή

Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας οδηγεί την κούρσα με 30,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Στέλιος Αγγελούδης με 21%, τρίτος ο Σπύρος Πέγκας με 11,8%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Δρόσος Τσαβλής με 8,2%.

Πέμπτος είναι ο Στέργιος Καλόγηρος με 7,5%, έκτος ο Βασίλης Τομπουλίδης με 5%, στην έβδομη θέση η Μαρία Κέκη με 4,5%, όγδοος ο Ιωάννης Κουριανίδης με 2,2% ενώ το 1,5% απάντησε «άλλον». Το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται στο 8,1%.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: «Χειρότερη» η ζωή στη Θεσσαλονίκη επί Ζέρβα λένε 6 στους 10 δημότες

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com