Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στη ΓΑΔΘ ο 22χρονος “Ντίνος”

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε σήμερα στην ΓΑΔΘ ο 22χρονος “Ντίνος” ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

propoli

O 22χρονος τις προηγούμενες ημέρες αναζητούνταν από τις αρχές προκειμένου να ξεκαθαρίσει η εμπλοκή του στην επίθεση που στέρησε την ζωή στον οπαδό του Άρη.

Ο 22χρονος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση και τονίζει ότι βρέθηκε εκεί κατά τύχη μην γνωρίζοντας τι θα γίνει αφού το μόνο που του είπαν ήταν να μεταφέρει δύο άτομα στο σημείο.

Η οικογένεια του 22χρονου εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Δείτε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 20χρονος που παραδόθηκε στις αλβανικές αρχές – Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον 12ο

Loading