Ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου το δωρεάν πρόγραμμα “ Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά” που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών με αυτισμό, και διοργανώνεται από τον σύλλογο “ Μιλάμε για τον αυτισμό”.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εθελοντές φοιτητές ή αποφοίτους τμημάτων ειδικής αγωγής, ψυχολογίας, εργοθεραπείας αλλά και από σχολές που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Ιουλία Παρασκευοπούλου, το πρόγραμμα “ Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά” ξεκίνησε άτυπα πριν επτά χρόνια από μία ομάδα γονέων, οι οποίοι δύο χρόνια αργότερα δημιούργησαν τον Σύλλογο, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια, διοργανώνει επισήμως το πρόγραμμα.
«Ο Σύλλογος μας δημιουργήθηκε από τους γονείς παιδιών με αυτισμό, για να τους δώσουμε “ φωνή” και να βροντοφωνάξουν ότι ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια. Το μήνυμα των παιδιών μας και του Συλλόγου είναι “ έως ότου η διαφορά να μη διαφέρει πιά”» επισημαίνει η κ. Παρασκευοπούλου.
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα “ Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά” σημειώνει :
Τα παιδιά με αυτισμό είναι λίγο στο περιθώριο λόγω μη αποδοχής από τον κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία για τα παιδιά να έχουν φίλους , για παράδειγμα να βγαίνουν με τους εθελοντές για μία βόλτα έξω από το οικογενειακό τους περιβάλλον να αισθανθούν ότι μπορούν να έχουν φίλους, γιατί πραγματικά το ζητάνε με πολύ αγάπη. Ο στόχος είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Δεν έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα».
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Σύλλογος “ Μιλάμε για τον αυτισμό” διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμούς “ Χρήστος Τσακίρης” (Λαγκαδά 221) στις 19:00, εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας ειδικοί σε θέματα ειδικής αγωγής και συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας θα καταθέσουν τις απόψεις τους σε θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας των παιδιών με αυτισμό. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση εθελοντών και νέων γονέων για το δωρεάν πρόγραμμα “Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά”.
Δείτε επίσης: J2US: Ποια θα είναι τα ζευγάρια που θα τραγουδήσουν στον νέο κύκλο;