Δωρεάν ψηφιακά μαθήματα από το ΠΑΜΑΚ για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα αυτισμού

Δωρεάν ψηφιακά μαθήματα από το ΠΑΜΑΚ για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα αυτισμού

Ψηφιακά μαθήματα για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και επαγγελματιών πάνω στην προσέγγιση ατόμων με διαταραχές στο φάσμα του Αυτισμού, διαθέτει χωρίς χρέωση το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το On-line σεμινάριο με τίτλο: «Εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού» είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα TRAIN-ASD, σε e-Learning μορφή στην Ελληνική γλώσσα και είναι προσβάσιμο μέσω του ιστοτόπου https://elearning.train-asd.eu/?lang=el . Το έργο Train-ASD υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ERASMUS+ και αποτελεί αποτέλεσμα της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, της Autism Europe, του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ) και της ελληνικής εταιρίας INTE*LEARN.

Στόχος του σεμιναρίου,  είναι η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών και επαγγελματιών σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ατόμων με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού (ΔΑΦ) και την προώθηση της συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελείται από 12 ψηφιακά μαθήματα που καλύπτουν σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης των ατόμων με ΔΑΦ, ένα e-book και ένα τελικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης το οποίο οδηγεί στην έκδοση Βεβαίωσης Παρακολούθησης. Έχει εκδοθεί σε 4 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα και Γαλλικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς στον τομέα του αυτισμού που είναι πρόσφατα διορισμένοι ή άνεργοι, σε έμπειρους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν παιδιά με αυτισμό ή άλλες δυσκολίες επικοινωνίας στα γενικά σχολεία, καθώς σε άλλους επαγγελματίες, όπως λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς.

Στο πλαίσιο του ίδιου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (KA2 VET «Train-ASD»), επικεφαλής (leader) του οποίου είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Επιστημονικά Υπεύθυνη η αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Χριστίνα Συριοπούλου- Δελλή, δημιουργήθηκαν  ειδικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ για την ευαισθητοποίηση του κοινού, τα οποία  έλαβαν έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για μετάδοσή τους από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Η μετάδοση των μηνυμάτων έχει ήδη αρχίσει και θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να καλύψει και την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Σ.Α.

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play