ΔΣΘ: Ψήφισμα για την απώλεια του καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Λάμπρου Μαργαρίτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του, εκφράζει με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο Λάμπρος Μαργαρίτης υπηρέτησε επί σειρά ετών με προσήλωση τη νομική επιστήμη ως ακαδημαϊκός και δικηγόρος. «Διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το έτος 1979 μέχρι και σήμερα. Τόσο στα ακροατήρια όσο και στα αμφιθέατρα αποτέλεσε δάσκαλο για τους περισσότερους από εμάς αναδεικνύοντας όλα τα κρίσιμα ζητήματα που ανέκυπταν κατά την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης. Η τεράστια συμβολή του στη νομική επιστήμη αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας», τονίζεται στο ψήφισμα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Θα ακολουθήσει η ταφή στα Κοιμητήρια Θέρμης.

Δείτε επίσης: Νερό «δηλητήριο» εξαιτίας των λιπασμάτων – Ποιες περιοχές πλήττονται