Δυτ. Θεσσαλονίκη: Αεροψεκασμοί από αύριο στους ορυζώνες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από αύριο στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή των ορυζώνων στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η έναρξη των αεροψεκασμών αποφασίστηκε έπειτα από δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών για την εποπτεία των πληθυσμών τους και προκειμένου αυτοί να διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι ψεκασμοί από εδάφους.

Τι δήλωσαν Τζιτζικώστας και Μήττας

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών άρχισε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στις 12 Απριλίου, με στόχο όχι μόνο τον περιορισμό της όχλησης από τα κουνούπια αλλά και την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, επισήμανε από την πλευρά του την ανάγκη να συμβάλλουν και οι πολίτες στη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών στάσιμου νερού σε ιδιοκτησίες και ειδικά στο αστικό περιβάλλον.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ