Οι παραπαίουσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν για να ανοίξει ο δρόμος στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης
Μια νέα σελίδα ξεκινάει να γράφεται, στο βιβλίο ζωής του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά που θα μεταμορφωθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.
Ρεπορτάζ: Κερασία Κοφινά
Σήμερα το πρωί, άρχισε να υλοποιείται το πλάνο των κατεδαφίσεων κτηρίων και βοηθητικών κατασκευών που είναι σε κακή κατάσταση, πυροδοτώντας και την επίσημη έναρξη των εργασιών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά», στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, από τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και τον Αθανάσιο Παπανικολάου, εκπρόσωπο της κοινοπραξίας Δυναμική Έργων ΑΕ – Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ, ο ανάδοχος καταπιάστηκε με τα διαδικαστικά θέματα οργάνωσης και παρακολούθησης της εργολαβίας.

Συγκεκριμένα κατέθεσε το χρονοδιάγραμμα του έργου, την τοπογραφική αποτύπωση για την παραλαβή του φυσικού εδάφους, τη λίστα των μηχανημάτων και τα δικαιολογητικά τους, που θα αξιοποιηθούν στο έργο, ενώ ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν τον προγραμματισμό της τοποθέτησης εργοταξιακής περίφραξης περιμετρικά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.


Δείτε επίσης: Η Αγίας Σοφίας επιστρέφει όπως την ξέραμε – Από που αλλού φεύγουν σύντομα οι λαμαρίνες (pics & vid)
- Ισραήλ: Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών καταγγέλλει γενοκτονία στη Γάζα με υπεύθυνο τον Νετανιάχου
- Οι συναρπαστικότερες διαδρομές οδήγησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη
- Αυστρία: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εντυπωσίασε στη Χρυσή Αίθουσα του Musikverein
- Σφοδρή επιθετικότητα της Ρωσίας με πάνω από 3.500 drones και 190 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο
- Ελλάδα: Πρωτοπόρος στο Balkan Open Championship Athens 2025
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr