Εγκαινιάστηκε σήμερα η ΜΕΘ Αναπνευστικών Ασθενών του Παπανικολάου – «Ισάξια των Μονάδων της Ευρώπης» λέει ο Γεωργιάδης

«Θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ΜΕΘ Αναπνευστικών Ασθενών της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Γ. Ν. Παπανικολάου η οποία δημιουργήθηκε με δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Αθανάσιο και τη Μαρίνα Μαρτίνου, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

propoli

Η Μονάδα διαθέτει επτά κλίνες εκ των οποίων οι δύο είναι απομόνωσης, ενώ η Κλινική έχει άλλες δέκα κλίνες κοινής νοσηλείας οι οποίες αν χρειαστεί μπορούν να γίνουν κλίνες ΜΕΘ.

Ο κ. Γεωργιάδης σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους είπε ότι η ΜΕΘ που εγκαινιάστηκε είναι ίσως μια από τις καλύτερες του ΕΣΥ.

«Είναι μια Μονάδα ισάξια των πιο μεγάλων Μονάδων νοσοκομείων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, που θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμισκοκλέους, σημείωσε ότι στη ΜΕΘ νοσηλεύονται ασθενείς των οποίων η ζωή κρέμεται από μία κλωστή και πρόσθεσε πως με το πάθος και τον επαγγελματισμό του προσωπικού και χάρη στη δωρεά του Αθανάσιου και της Μαρίνας Μαρτίνου θα σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, πρώην διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, Ιωάννης Κιουμής από την πλευρά του δήλωσε:

«Δεν είναι απλώς ένα όνειρο, είναι ένα βήμα πέρα από το όνειρο, γιατί από τότε που ήμουν νεαρός γιατρός και βρέθηκα εδώ ονειρευόμουν αυτή η μονάδα να γίνει στον σωστό τόπο και με τις σωστές προδιαγραφές. Και χρειάστηκε η συμβολή του Θανάση Μαρτίνου, αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου, ώστε να κάνει αυτή τη δουλειά που πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Μας βοήθησε να αποκτήσουμε ένα καταπληκτικό εργαλείο που πράγματι θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους. Μέχρι τώρα κάναμε τη δουλειά μας κάτω από όχι τις βέλτιστες συνθήκες. Τώρα θα την κάνουμε με τις βέλτιστες συνθήκες κι αυτό είναι σίγουρο ότι θα έχει μία αντανάκλαση πάνω στην υγεία των ανθρώπων και στην τελική τους έκβαση».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: Είμαι βέβαιος πως όταν ο Κασσελάκης πηγαίνει με τον Τάιλερ στα Χάμπτονς, σκέφτεται τα αγροτικά μπλόκα

Loading