Ειδική επιτροπή ανέλαβε έρευνα για το ατύχημα με λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος με λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην Καλαμαριά έχει αναλάβει ειδική επιτροπή σύφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ)

«Αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντοτε, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, όπου επιβεβαιώνεται ακόμα πως δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη, περαστικού ή διερχόμενου οδηγού και πως ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς σοβαρά τραύματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως σήμερα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη δύο ατυχήματα, με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Το πρώτο έγινε στην Καλαμαριά, στις 6.15 το πρωί, όταν λεωφορείο της γραμμής 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου, συγκρούστηκε με ταξί στην οδό Βρυούλων. Το λεωφορείο, στο οποίο την ώρα του ατυχήματος δεν επέβαιναν επιβάτες, έπεσε στη συνέχεια σε πινακίδα οδοσήμανσης και σε δέντρα.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο λεωφορείο της γραμμής 25, που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Νεάπολης. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου στον ΟΑΣΘ. Το Ι.Χ. ανετράπη.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δείτε επίσης: Βόλος: Άνδρας έδειχνε τα γεννητικά του όργανα – «Προσπαθώ να το κόψω» είπε στην απολογία του