Νέοι με κώφωση και βαρηκοΐα παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε το σχολείο Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.
Ο σχεδιασμένος, ειδικά για νέους και νέες με κώφωση ή βαρηκοΐα κύκλος του προγράμματος, το οποίο παρέχει επαγγελματικό προσανατολισμό, γνώσεις επιχειρηματικότητας, πληροφόρηση για το πώς λειτουργεί μια επιχείρηση και βιωματική μάθηση των επιλογών καριέρας, υλοποιήθηκε το τριήμερο 28-30 Μαρτίου 2025. Τις δράσεις του, διάρκειας 12 ωρών, παρακολούθησαν 13 συμμετέχοντες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ηλικίας από 16 έως 27 ετών. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και κωφός επιχειρηματίας, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να μοιραστούν τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές ιδέες τους, και να γνωρίσουν κόσμο με αντίστοιχα ενδιαφέροντα.
Το πρόγραμμα διοργανώθηκε με δωρεά του Deloitte Greece Foundation και με την υποστήριξη της Deloitte, η οποία παρείχε τις εγκαταστάσεις της και συμμετείχε με στελέχη της στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους συμμετέχοντες.
Λίγες μέρες νωρίτερα, το σχολείο επιχειρηματικότητας για εφήβους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Teen Business School, πραγματοποίησε την πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή του στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, 41 μαθητές ταξίδεψαν σε Μόναχο και Στουτγάρδη και επισκέφθηκαν εταιρείες όπως η BMW, Mercedes-Benz, Porsche, το Γερμανικό Μουσείο Τεχνολογίας και την Allianz Arena.
Ο 19ος κύκλος του Teen Business School θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στις 17-27 Ιουνίου 2025. Στους ομιλητές που θα συμμετάσχουν περιλαμβάνονται καθηγητές ΑΕΙ, ο πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Παναγιώτης Κετικίδης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Λίνα Τσαλταμπάση, ο Μπάνε Πρέλεβιτς κ.ά.
*Πηγή φωτογραφίας: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ