Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης: Διαδικτυακή ημερίδα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εφήβων

Στη διοργάνωση μίας πολύ ενδιαφέρουσας διαδικτυακής ημερίδας, την Κυριακή 18 Απριλίου, προχωρά η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα, που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και του Οργανισμού Βρεφικής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει στις 10:00 της 18ης Απριλίου και θα έχει θέμα “Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από την Πρόληψη ως την Αντιμετώπιση. Ο Ρόλος του Παιδιάτρου”.

Ο στόχος της ημερίδας και το πρόγραμμα

Με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης παιδιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, διαλόγου και τεκμηριωμένης ενημέρωσης και συζητά με γονείς, παιδιάτρους και άλλους ειδικούς επιστήμονες για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Στόχος της ημερίδας αποτελεί η περαιτέρω ενημέρωση του κοινού, ιατρικού και μη, για το πώς μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε, να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις με την βοήθεια πάντα του οικογενειακού μας παιδιάτρου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση απαρτίζεται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, το οποίο είναι και ανοιχτό προς το κοινό, αποσκοπεί στην ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα το παρακολουθήσουν ενώ το δεύτερο στην κατάρτιση των επιστημόνων υγείας.

Το πρώτο μέρος θα μεταδοθεί με live streaming μέσα από την επίσημη σελίδα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης στο Facebook καθώς και από την επίσημη σελίδα της Πηγής Παιδείας σε Facebook και ΥοuTube. Την ενότητα συντονίζει η Υπεύθυνη της Πηγής Παιδείας και Δημοσιογράφος, Ευαγγελία Τζιάκα.

Πληροφορίες για την παρακολούθηση

Όπως προαναφέραμε, η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14:00 το μεσημέρι.

Θα μεταδίδεται Live από το Facebook τόσο στη σελίδα Παιδίατροι Θεσσαλονίκης όσο και στη σελίδα Πηγή Παιδείας.

Η Πηγή Παιδείας είναι και ο χορηγός επικοινωνίας (www.pigipaideias.gr).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Καρανταγλή (6947779975) και την κ. Ευαγγελία Τζιάκα (6948037123).