Επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου στον χώρο που θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου αναχωρούσαν τα “τρένα του θανάτου” για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

 

Μέλη της επιστημονικής επιτροπής μελέτης του έργου τον υποδέχθηκαν και αφού του έδειξαν τα σχέδια και τον ξενάγησαν στον χώρο ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης για να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων και άλλων που σχετίζονται με γειτονικές ιδιοκτησίες.

 

Παρόντες στην ενημέρωση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Ολοκαυτώματος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Νταβίντ Σαλτιέλ, εκπρόσωποι της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Carsten Müller, Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Κασκαρέλης, Σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (η κυβέρνηση της Γερμανίας και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διαθέσουν χρήματα για την ανέγερση του Μουσείου), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Πικραμμένο και τα μέλη της ομάδας μελέτης.

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο σύσκεψη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα.

 

 

©Πηγή: amna.gr