Έτοιμοι για το Πάσχα: Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες προγραμματίζουν την παραγωγή άνω των 324.000 κιλών τσουρεκιού

Έτοιμοι για το Πάσχα: Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες προγραμματίζουν την παραγωγή άνω των 324.000 κιλών τσουρεκιού

Περισσότερα από 324.000 κιλά τσουρεκιού, που θα διαθέσουν στην περσινή τιμή/κιλό, είναι πανέτοιμοι να διαθέσουν στην αγορά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες του νομού Θεσσαλονίκης. Μπορεί, δε, η κίνηση να καταγράφεται προς το παρόν υποτονική, αλλά τόσο η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κουκουμέρια, όσο και ο επικεφαλής της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Μάριος Παπαδόπουλος, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι ο «βασιλιάς» των γλυκών του Πάσχα θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στο εορταστικό τραπέζι.

Οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες έχουν προμηθευτεί όλα τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν ότι τα τσουρέκια τους θα είναι αφράτα και γευστικά. Από τη Μεγάλη Δευτέρα οι φούρνοι τους θα πάρουν φωτιά, όπως μας λένε χαρακτηριστικά.

Τα 580 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης θα φουρνίσουν τουλάχιστον από 300 κιλά (έκαστο) πασχαλινά τσουρέκια, με την κ. Κουκουμέρια να εκφράζει την ευχή να «ζεσταθεί» η πασχαλινή κίνηση, προκειμένου οι αρτοποιοί να αναγκαστούν να φουρνίσουν περισσότερα. Η κίνηση, όπως αναφέρει, είναι ιδιαίτερα υποτονική σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του τσουρεκιού, η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» επισημαίνει ότι και φέτος θα πωλείται προς 13,5-15 ευρώ/κιλό, και λίγο ακριβότερο θα είναι το γεμιστό με σοκολάτα. Οι Έλληνες καταναλωτές είναι παραδοσιακοί και για αυτό το γεμιστό τσουρέκι αφορά στο 5% με 8% επί των συνόλων που διατίθενται.

Η συγκράτηση τιμών από τους αρτοποιούς είναι «το δικό μας ευχαριστώ στους καταναλωτές με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή», σημειώνει η κ. Κουκουμέρια και προσθέτει ότι, παρά την αύξηση των πρώτων υλών, αποφάσισαν να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις.

Με πάνω από 150.000 κιλά τσουρέκια έτοιμα να διατεθούν στην πασχαλινή αγορά, οι ζαχαροπλάστες του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους Μάριο Παπαδόπουλο, καταγράφουν επάρκεια και ποιότητα στα προϊόντα τους. Επίσης, εκτιμά ότι από τη Μεγάλη Τρίτη οι καταναλωτές θα αρχίσουν τις ετοιμασίες τους για το γιορτινό τραπέζι.

Για τα σοκολατένια αβγά, το σήμα κατατεθέν των ζαχαροπλαστείων για το Πάσχα, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι θα πωλούνται σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, με κόστος μικρότερο σε σχέση με αυτά που διατίθενται από αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Τόσο η κ. Κουκουμέρια όσο και ο κ. Παπαδόπουλος ανέφεραν ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν έτοιμη ζύμη για τσουρέκι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να το ψήσουν στο σπίτι τους.

Loading

Play