Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη διαμόρφωση του Οικοτροφείου

Για τη διαμόρφωση του Οικοτροφείου που θα φιλοξενήσει εφ΄ όρου ζωής 25 πάσχοντες από άνοια τελικού σταδίου θα διατεθούν τα έσοδα φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, στις 26 Μαΐου (ώρα 18:30), στο Grand Hotel Palace, (Μοναστηρίου 305-307)

Το Οικοτροφείο θα στεγαστεί σε κτίριο που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, επί της οδού Πλαστήρα, στην περιοχή της Πυλαίας, το οποίο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή καθώς εκεί έχει λειτουργήσει το ξενοδοχείο Διακονία.

propoli

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα, ποτό, μουσική και χορό. Συμμετέχει η χορωδία της Alzheimer Hellas (Μαέστρος Δ. Καλαμάρας).Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν ο Δ. Καλαμάρας (τραγούδι), η Α. Τσατσιάδου (τραγούδι), ο Ι. Τσατσιάδης (πιάνο) και ο Α. Σγουρίδης (σαξόφωνο).

Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το ελαιόλαδο Micoil, ένα βιολειτουργικό τρόφιμο, η χρησιμότητα του οποίου στον εγκέφαλο αποδείχτηκε μέσω κλινικοεργαστηρικών δοκιμών, στην Alzheimer Ελλάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται προσκλήσεις από τα Κέντρα Ημέρας: Πέτρου Συνδίκα 13 & Κων/νου Καραμανλή 164, Δευτέρα-Παρασκευή 7:30-15:30 ή να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 810411 εσωτ. 149 και 2310 351451 εσωτ. 262.

Να σημειωθεί ότι στις υπηρεσίες που θα παρέχονται στους φιλοξενούμενους Οικοτροφείου περιλαμβάνεται 24ωρη φροντίδα, ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, η απασχόλησή τους με εργοθεραπεία, θεραπείες τέχνης, παιγνιοθεραπεία, η φυσική αποκατάσταση (φυσικοθεραπεία). Οι υπηρεσίες για περιθάλποντες θα περιλαμβάνουν ομαδικά και ατομικά προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης και συμβουλευτικής, υπηρεσίες κοινωνικού λειτουργού, καθώς επίσης υποστήριξη και ενημέρωση των περιθαλπόντων για τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές στην άνοια καθώς και τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών εφόσον χρειαστεί.

Το Οικοτροφείο θα είναι στελεχωμένο από νευρολόγο-ψυχίατρο, παθολόγο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, 6 νοσηλευτές, 6 βοηθούς νοσηλευτών, δύο διοικητικούς υπαλλήλους και 5 άτομα ως βοηθητικό -τεχνικό προσωπικό. Η απόφαση για την ανάπτυξη δύο Οικοτροφείων για πάσχοντες από άνοια τελικού σταδίου από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Καλαμάτα) είχε δημοσιευτεί από υπουργείο Υγείας, τον Μάιο του 2018, ενώ η ένταξη της Πράξης «Οικοτροφείο για πάσχοντες από άνοια τελικού σταδίου στο Νομό Θεσσαλονίκης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, είχε αναρτηθεί στις 6/6/2019. Εμπόδιο, για τη δημιουργία Οικοτροφείου στη Θεσσαλονίκη είχε αποτελέσει η αδυναμία εύρεσης κατάλληλου κτιρίου, το οποίο έπρεπε πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Loading