Φίλος Άλκη: «Ήταν όλοι ψυχροί σαν δολοφόνοι – Σοκαρίστηκα όταν είδα το δρεπάνι»

Η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη (26/1) με την κατάθεση της αδερφής και του φίλου του Άλκη, Άγγελου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού επεισοδίου και δέχθηκε κι αυτός επίθεση από τους κατηγορούμενους.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Ο φίλος του Άλκη κατά την κατάθεση του είπε: «Με τον Άλκη ήμασταν κολλητοί από το 2017, όταν και ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τα υπόλοιπα παιδιά βρεθήκαμε σε ένα κάμπινγκ, ενώ με τον πέμπτο της παρέας δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις».

Για την μοιραία νύχτα ανέφερε ότι: «Από την στιγμή που βρεθήκαμε στις 20:00 ήμασταν στο πάρκο του Άρη. Πήγαμε για καφέ και μετά πήγαμε στον σύνδεσμο του Άρη όπου ήπιαμε ένα καφέ και φύγαμε».

Στη συνέχεια ο φίλος του Άλκη κατέθεσε ότι: «Πήρα το μηχανάκι μου μαζί με τον Άλκη και το αφήσαμε λίγο πιο κάτω από την Γάζη. Θα καθόμασταν λίγο ακόμα, πήραμε ένα ενεργειακό ποτό και καθίσαμε στα σκαλιά. Εκεί ήρθαν οι “12” και έγινε ότι έγινε».

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν ήταν οργανωμένος σε κανέναν σύνδεσμο του Άρη ενώ τόνισε ότι κάθισαν στα σκαλάκια γιατί έψαχναν ένα σημείο να κόβει ο αέρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «καθίσαμε εκεί για ένα 40λεπτο, μιλώντας για τα παιχνίδια που παίζαμε και την σχολή».

«Μας ρώτησαν τι ομάδα είστε»

Η κατάθεση του για τα μοιραία δευτερόλεπτα έχει ως εξής: «Εκει που καθόμασταν στα σκαλιά είδα από αριστερά να έρχονται τέσσερα άτομα απο την Πλαστήρα και να μας ρωτάνε τι ομάδα είμαστε. Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με full face και κουκούλες και φαινόντουσαν μόνο τα μάτια» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «αυτός που μπόρεσα να δω ήταν ψηλός και ξανθός. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι για να μην τους ξεχωρίζουν. Μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε και απαντήσαμε Άρης. Ήταν πολύ ήρεμοι και ψυχροί. Αντιλήφθηκα από τη δεξιά μεριά περισσότερα άτομα 5 ή 6».

«Σοκαρίστηκα όταν είδα το δρεπάνι»

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι σοκαρίστηκε όταν είδε τον δράστη να κρατάει το δρεπάνι. Χαρακτηριστικά είπε: «Είδα το δρεπάνι στα χέρια κάποιου και κοκκάλωσα. Σκέφτηκα να αμυνθώ και σήκωσα το κράνος μου για αυτοάμυνα. Μόνο εγώ είχα κράνος, χτύπησα έναν στο κεφάλι έκανε δύο βήματα πίσω και μου έκανε μαχαιριές».

«Με κρατούσαν και με χτυπούσαν»

Για την επίθεση εναντίον του είπε ότι: «Σε εμένα ήρθαν πάνω από τέσσερα άτομα τα οποία με κρατούσαν και με χτυπούσαν ή με ακινητοποιούσαν για να με χτυπήσουν άλλοι. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα με χτύπησαν με ξύλο και με το δρεπάνι».

«Άκουσα τον Άλκη να φωνάζει βοήθεια»

«Μετά από δύο δευτερόλεπτα άκουσα τον Άλκη να φωνάζει βοήθεια», είπε κατά την κατάθεση του ο φίλος του Άλκη και συμπλήρωσε ότι: «Εμένα με είχαν κολλήσει στον τοίχο και με χτυπούσαν, όταν άκουσα βοήθεια τους έσπρωξα και πήγα προς τον Άλκη τον οποίο είδα πεσμένο στο έδαφος και πάνω απο 10 άτομα να τον χτυπάνε, μετά από λίγα δευτερόλεπτα τους είδα να φεύγουν τρέχοντας κυρίως από την Πλαστήρα».

«Προσπάθησα να βοηθήσω τον Άλκη»

Μετά το μοιραίο επεισόδιο ο φίλος του Άλκη ανέφερε ότι: «κατέβηκα τα σκαλάκια, σήκωσα τον Άλκη και προσπάθησα να του δώσω βοήθεια» ενώ για το τελευταίο που θυμάται είπε ότι ήταν «όταν με χτύπησαν στο κεφάλι και τους είδα να τρέχουν, μετά από λίγα λεπτά ήρθε και η αστυνομία».

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Αδέρφια οι δύο νεκροί από τη φωτιά σε μονοκατοικία