Φρίκη στο Ωραιόκαστρο: 38χρονος κρατούσε σκυλιά σε σπίτι σε άθλιες συνθήκες

Δύο σκυλιά βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες σε διαμέρισμα

Αστυνομικοί από το τμήμα Ωραιοκάστρου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα μετά από καταγγελίες σχετικά με την κακοποίηση δύο σκύλων που κρατούσε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

propoli

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα ζώα βρίσκονταν σε ακατάλληλες συνθήκες και έδειχναν σημάδια εγκατάλειψης. Επιπλέον, η σήμανση του ενός ζώου δεν ήταν εμπρόθεσμη.

Ο 38χρονος κατηγορείται και έχει επιβληθεί επίσης δύο διοικητικά πρόστιμα, ένα για παράβαση των κανόνων ευζωίας των ζώων και ένα για την παράλειψη της εμπρόθεσμης σήμανσης του ενός από τα σκυλιά.

Τα δύο σκυλιά παραδόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία που ασχολείται με την περισυλλογή και τη μεταφορά αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου και μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για περαιτέρω έλεγχο. Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν τον 31χρονο αδερφό του 38χρονου σε σχέση με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση που αφορά σε παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και αρμόδιο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε θέματα ευζωίας των ζώων, συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (26-09-2023) 38χρονο ημεδαπό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου και την αρμόδια εταιρεία για την περισυλλογή και μεταφορά αδέσποτων ζώων του Δήμου, εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα δύο σκυλιά, τα οποία διέμεναν σε ακατάλληλες συνθήκες και με σημάδια εγκατάλειψης. Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία και μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για περαιτέρω έλεγχο.

Συνελήφθη ο 38χρονος ιδιοκτήτης του ενός σκύλου, ενώ αναζητείται ο 31χρονος αδερφός του, ιδιοκτήτης του έτερου σκύλου.

Επιπλέον, σε βάρος του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα για τους κανόνες ευζωίας και την παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης του ζώου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση της Hellenic Train: Σταδιακή ομαλοποίηση του προαστιακού προς αεροδρόμιο και Κιάτο

Loading