Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «αυτή η κρίση μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για μια νέα μεγάλη πράσινη βιομηχανική επανάσταση στην χώρα» αλλά προέβλεψε ότι στο τέλος κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αφού όπως ανέφερε «τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης θα πάνε στράφι»
«Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη κρίση, με ακρίβεια που μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη γιατί έχουμε καρτέλ που νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια, τα σούπερ μάρκετ και την αγροτική παραγωγή» τόνισε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στην Κοζάνη δεύτερο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του σε Λάρισα, Καστοριά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «αυτή η κρίση μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για μια νέα μεγάλη πράσινη βιομηχανική επανάσταση στην χώρα» αλλά προέβλεψε ότι στο τέλος κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αφού όπως ανέφερε «τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης θα πάνε στράφι, θα τα μοιραστούν η ίδια παρέα Μητσοτάκης αε και κάποιοι φίλοι τους».
Γ. Βαρουφάκης: Το μέλλον που θα αντικαταστήσει τον λιγνίτη είναι το υδρογόνο
Γ. Βαρουφάκης στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς: Πρέπει να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος
Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το ΜεΡΑ 25 είναι στο δρόμο ακριβώς γι αυτό το λόγο «για να μην χαθεί το τρένο της νέας Πράσινης βιομηχανικής επανάστασης και ότι παλεύουμε ώστε τα παιδιά των πολλών να μείνουν σε αυτή την χώρα».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κοζάνη συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη ως εκπρόσωπο της Ενεργειακής Κοινότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “ΟΦeΛΟΣ καθώς και με ομάδα κτηνοτρόφων με την επωνυμία «Proud Farm» που και αυτοί έχουν συστήσει Ενεργειακή Κοινότητα μη κερδοσκοπικού σκοπού, για την λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 300 KW.
Δείτε επίσης: Euroferry Olympia: Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε μέσα στο γκαράζ
- Διεθνής Αμνηστία: Να ερευνηθούν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο ως εγκλήματα πολέμου
- Αίγυπτος: Ανανέωση του συμβολαίου του Χοσάμ Χασάν για το Μουντιάλ 2026
- Συναγερμός στην Αθήνα: Alert 117 ημερών ενόψει εκλογών ΗΠΑ
- Αλλαγή σελίδας ζητά η ΕΛΑΣ για την παρουσία Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Γιορτάστε σήμερα 9 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
![]()

