Γεύσεις και αρώματα από βότανα και μπαχαρικά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Γεύσεις και αρώματα από βότανα και μπαχαρικά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά των βοτάνων, των μπαχαρικών και τη διατροφική τους αξία, αλλά και να δοκιμάσουν ροφήματα που ωφελούν την υγεία, είχαν οι επισκέπτες της 1ης Αγοράς Βοτάνων και Μπαχαρικών, που διοργανώθηκε σήμερα στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Είκοσι ένας παραγωγοί και βιοκαλλιεργητές από την περιοχή της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στους πάγκους τους μυρωδάτους και ευεργετικούς «θησαυρούς» που παράγει η ελληνική γη, στην ολοήμερη γιορτή που εμπνεύστηκαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού.

Το μεσημέρι, τον χώρο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλη Γάκη. Οι παρευρισκόμενοι «περιπλανήθηκαν» σε γεύσεις, όπως το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, το μελισσόχορτο και το χαμομήλι, ενώ λόγω της ιδιαίτερης ανταπόκρισης από την πλευρά των παραγωγών και της μεγάλης προσέλευσης κοινού, σχεδιάζεται η καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής με στόχο να γίνει θεσμός.

«Οι παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους από την ελληνική γη σε ευπαρουσίαστες συσκευασίες, προάγοντας ένα προϊόν της γαστρονομίας το οποίο μπορεί να είναι εξαγώγιμο. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που διαθέτει τόσο μεγάλο πλούτο βοτάνων. Είναι ένα ισχυρό στοιχείο της τοπικής γαστρονομίας το οποίο η πολιτεία οφείλει να το αναδείξει και να το στηρίξει», δήλωσε ο κ. Γάκης.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε επίσης τους παραγωγούς να δηλώσουν συμμετοχή στην 2η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2025. «Ως δήμος Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ένταξής μας στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον Τομέα της Γαστρονομίας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καθιερώσουμε ένα νέο θεσμό στην πόλη», συμπλήρωσε ο κ. Γάκης.

Loading