Γευστικός περίπατος στην 88η ΔΕΘ: Πιροσκί με μπουγιουρντί και γεύσεις Θεσσαλονίκης

Μία από τις πιο γευστικές στιγμές της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος», που πραγματοποιήθηκε απόψε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά πιροσκί, παρασκευασμένα με φρέσκα, τοπικά υλικά, σε έναν υπαίθριο χώρο γεμάτο αρώματα και γεύσεις, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, που ήταν παρών στην εκδήλωση, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε τη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού. «Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα ένα προϊόν που ο δήμος μας μπορεί να χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα στον τουρισμό», δήλωσε.

Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ήταν ο 28χρονος βραβευμένος σεφ Ιωάννης Κοτζαγερίδης, γνωστός για τη δημιουργία του street food πιροσκί με μπουγιουρντί. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η ποντιακή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι ποικίλη και απλοϊκή, ενσωματώνοντας παραδόσεις από ορεινές και παράκτιες περιοχές, την αρχαία Ελλάδα, καθώς και επιρροές από τη ρωσική, τουρκική και αρμενική κουζίνα. «Παρασκευάζουμε σήμερα εδώ παραδοσιακά πιροσκί με πατάτα, τυρί και άλλες κλασικές γεμίσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής», είπε ο Ιωάννης Κοτζαγερίδης.

Τα πιροσκί, συνοδευόμενα από κρασιά του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις περίφημες «Γοργόνες», σε λευκό και ροζέ, πρόσθεσαν μία ανεπανάληπτη νότα στην εκδήλωση.

©

Loading