Για το νέο “πρόσωπο” της ΒΙΠΕ Σίνδου εργάζονται τα μέλη του ΣΕΒΙΠΕΘ

Για το νέο “πρόσωπο” της ΒΙΠΕ Σίνδου εργάζονται τα μέλη του ΣΕΒΙΠΕΘ

“ Θερμοκοιτίδα” ιδεών και πρακτικής άσκησης, αλλά και πόλο έλξης για καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό, που “ζητείται απεγνωσμένα”, θέλει να καταστήσει τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) της Σίνδου, ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ (ΣΕΒΙΠΕΘ), ο οποίος εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποκτήσει τη δική του σφραγίδα. 
 “ Η ελπίδα για το αύριο είναι η διασύνδεση των δράσεων της ΒΙΠΕ Σίνδου, μιας αμιγώς παραγωγικής περιοχής, με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα”, υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΘ, Αναστάσιος Πολυζωΐδης και πρόσθεσε: “ τα οφέλη από την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος καταγράφονται πολλαπλά και αμφίδρομα”.
 “ Με εκπαιδευτικές εκδρομές, πρακτική άσκηση των φοιτητών, αξιοποίηση των εργαστηρίων των πανεπιστημίων, που διψούν για ανάληψη νέων πρότζεκτ και συγκέντρωση βιογραφικών καταρτισμένου προσωπικού, νεαρής ηλικίας ή και έμπειρου”, η ΒΙΠΕ Σίνδου θα αποκτήσει “ ζωή” και “ θα μπορεί να επιτελεί το έργο της, που δεν αφορά μόνο τη φιλοξενία των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν μέσα σε αυτήν και που ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος”.   
Για το κομμάτι της έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού στην περιοχή, ο κ. Πολυζωΐδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι “ οι επιχειρηματίες στην περιοχή ζητούν απεγνωσμένα τεχνικό προσωπικό, μεταξύ άλλων λογιστές και οικονομολόγους, αλλά και πωλητές και άτομα για γραμματειακή υποστήριξη”.
Σημειώνοντας πάντως ότι “ φυσικά το παρόν στην περιοχή, με τη διευθέτηση -μεταξύ άλλων- των θεμάτων ασφαλείας, καθαριότητας και οικολογικής ευαισθησίας, αποτελεί προτεραιότητα για το σύνδεσμο”, ο ίδιος τόνισε ότι το νέο εγχείρημα, της σύστασης του συνδέσμου, τυγχάνει αποδοχής από τους εγκατεστημένους στην περιοχή επιχειρηματίες, οι οποίοι και βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε. “ Όλοι βλέπουν θετικά τη σύσταση του συνδέσμου και ήταν κάτι που όλοι συζητούσαν μεταξύ τους ότι έπρεπε να γίνει. Ήρθε η ώρα που αυτό που συζητούσαμε όλοι μας έγινε πραγματικότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ΒΙΠΕ Σίνδου σήμερα
Στη ΒΙΠΕ Σίνδου είναι ενεργές 565 επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν 950 κτηριακές μονάδες, όπως προκύπτει από επιστολή που έλαβε ο Σύνδεσμος, ύστερα από αίτημά του, από την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, η οποία διαχειρίζεται 27 βιομηχανικές περιοχές στην Ελλάδα. 
Ο σύνδεσμος των εγκατεστημένων στη Σίνδο, αριθμεί σήμερα 60 μέλη και σύμφωνα με τον κ. Πολυζωΐδη, “ ήδη ξεκινήσαμε την αποστολή σχετικών ενημερωτικών επιστολών σε όλες τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην περιοχή, προκειμένου να γνωστοποιήσουμε τη δράση και να απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα, ώστε να συμμετέχουν όλοι στη νέα και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται”.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολυζωΐδης επισήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου, ζητά την επαναλειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ, που λειτουργούσε μέχρι τις αρχές του 2000 στη ΒΙΠΕΘ. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τους τοπικούς άρχοντες των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου, προκειμένου “ να ξεκαθαρίσουμε τις υποχρεώσεις και αρμοδιότητες του καθενός”, ενώ θα γίνουν συναντήσεις σε επίπεδο περιφέρειας και υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. 
Ο σύνδεσμος διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, ενώ η διάρκεια της θητείας του ορίζεται σε μια τριετία. Μεταξύ των σκοπών του νεοσυσταθέντος συνδέσμου είναι μεταξύ άλλων η μελέτη, προστασία και προαγωγή των επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕΘ, η περιβαλλοντική προστασία, η περιφρούρηση και επόπτευση των χωρών της περιοχής, η παρέμβαση σε θέματα καθαριότητας και η βελτίωση υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, τηλεπικοινωνίες).
Το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου είναι: πρόεδρος Αναστάσιος Πολυζωΐδης, αντιπρόεδρος, Σάββας Τουαντζόγλου, γραμματέας: Μαρία Μαραντίνη, ταμίας Ευστράτιος Σαράντου και μέλη οι Φώτιος Γκότσικας, Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης και Βασίλειος Κεχαγιάς.

Έλενα Αλεξιάδου

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading