Γιαννάκος: «Αισιόδοξα τα μηνύματα για τους τραυματίες των Τεμπών – Οι υγειονομικοί δίνουν αγώνα για να μην αυξηθούν οι νεκροί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για εικόνες που δεν αντίκρισαν οι υγειονομικοί ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκε στο “Ιπποκράτειο” και επεσήμανε ότι τα νέα από τη Λάρισα για τον Γεράσιμο Γεωργιάδη (μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού) είναι αισιόδοξα. Παράλληλα, τόνισε ότι οι υγειονομικοί έχουν βάλει προσωπικό στοίχημα για να μην αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα των Τεμπών.

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι μετά από τρία χρόνια κορονοϊού η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε με προσωπικό τα νοσοκομεία, με τις κλίνες στο “Ιπποκράτειο” να είναι γεμάτες, οδηγώντας πολλά παιδιά στο να αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα για να νοσηλευτούν. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στην κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου που προς το παρόν είναι στον “αέρα”, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει το έργο.

Επιπλέον, εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι οι μισθοί των υγειονομικών παραμένουν χαμηλοί, ενώ το επάγγελμα δεν έχει ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του “Ιπποκρατείου”, Χρήστος Τζελέπης, διευκρίνισε ότι οι λίστες αναμονής για χειρουργεία είναι μεγάλες, απόρροια της έλλειψης προσωπικού.

Ακόμα, σημείωσε ότι όταν το νοσοκομείο εφημερεύει, η κατάσταση είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη, με πολλούς ασθενείς να μην νοσηλεύονται ιδανικές συνθήκες, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κλίνες της ΜΕΘ Παίδων είναι μονίμως γεμάτες.

Τέλος, η γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Αναστασία Πολίτου, επεσήμανε ότι τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία έχουν δημοσιευθεί πολλάκις όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρόλα αυτά -όμως- τα νοσοκομεία απαξιώνονται ολοένα και περισσότερο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της πόλης

Loading