Γιάννης Ιωαννίδης: Με όραμα, στόχους και όρεξη χτίζει την νέα εικόνα του δήμου Δέλτα

Ένας δήμος που έχει διανύσει… πολλά «ανηφορικά» χιλιόμετρα προόδου τα τελευταία τρία χρόνια.

Διαγωνισμοί, έργα εν εξελίξει, αναπλάσεις, και σωτήριες συμφωνίες έχουν «πατήσει γκάζι» στον δήμο Δέλτα επί διοίκησης του κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Πρόκειται για έναν δήμο με κατεξοχήν πολλά, σοβαρά και βαθιά ριζωμένα στον χρόνο προβλήματα, όπως για παράδειγμα το ελαττωματικό οδικό δίκτυο, ο σκουπιδότοπος γύρω από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας, αλλά και η έλλειψη ανέγερσης μεγαλόπνοων αναπτυξιακών έργων.

Ωστόσο, μέσα στα τελευταία χρόνια χάρη στις πολιτικές της τωρινής διοίκησης φαίνεται πως η κατάσταση έχει αλλάξει ρότα και ο δήμος σταδιακά επανασυστήνεται. Με άλλα λόγια, έχει αρχίσει να νοικοκυρεύεται ρυμοτομικά, να συμμαζεύεται οικονομικά κλείνοντας επίπονα «τραύματα» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως ο δήμος πλέον μπορεί να αγωνίζεται με όραμα για τις επόμενες γενιές στοχεύοντας στην ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής.

Μικρές αναφορές… σε μεγάλες λύσεις

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε κάποιες από τις ειλημμένες αποφάσεις και τα μεγαλεπήβολα έργα που δρομολογούνται επί των ημερών της υπάρχουσας διοίκησης.

Ο δήμος συμπεριέλαβε την περιοχή του Καλοχωρίου – όπου βρίσκεται η Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση – σε τοπικό χωρικό σχέδιο αποτελώντας το λιθαράκι στον μακρύ αγώνα επίλυσης του σοβαρότατου οδικού κωλύματος που υπάρχει στην περιοχή δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο δήμος – με δικούς του πόρους- τρέχει ένα πρόγραμμα για την ανάπλαση του οδικού δικτύου μέσα στους οικισμούς.

Ακόμη, η Αρχή του δήμου «έπεσε» θαρραλέα πάνω από το καυτό ζήτημα του αποχετευτικού δικτύου και της παροχής πόσιμου νερού στην δημοτική ενότητα του Αξιού φέρνοντας… τον πολιτισμό που τόσο είχε αργήσει.

Πέρα από την αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων και την εύρεση οικονομικών πόρων, ο δήμος κατόρθωσε να πετύχει μία ιστορική συμφωνία διαγράφοντας κάποια εκατομμύρια ευρώ από τις οφειλές του «εν μια νυκτί». Συγκεκριμένα, οι υπογραφές «έπεσαν» ανάμεσα στην ΔΕΥΑΔΔ με την ΕΥΑΘ αφαιρώντας ουσιαστικά από τις πλάτες του δήμου ένα χρέος της τάξης των 8 εκατ. ευρώ και υπογράφοντας παράλληλα ευνοϊκούς όρους για το υπόλοιπο ποσό.

Οι ρηξικέλευθες αλλαγές και τα βήματα προόδου, πέρα από ένα χαρισματικό ηγέτη χρειάζονται ή καλύτερα προϋποθέτουν την ύπαρξη επαρκούς ανθρωπίνου δυναμικού. Την εν λόγω υποστελέχωση, έχει τονίσει επανειλημμένως και ο ίδιος ο δήμαρχος, αναζητώντας μια λύση. Η λύση, όμως, για το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να έρθει… από ψηλά.

Δείτε επίσης: Δήμος Δέλτα – Γ. Ιωαννίδης: Υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών – «Η αυτοδιοίκηση είναι ακρωτηριασμένη» (vid)