Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν και 3η δόση του εμβολίου για την Covid-19, προκειμένου να προστατευθούν
Άλλωστε οι περισσότεροι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη με την πανδημία σε όλες τις δομές υγείας, ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν αφού το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της, καθώς οι συνθήκες για την 3η δόση στους υγειονομικούς είναι πλέον ώριμες.
Παράλληλα αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ’ οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς καθώς και σε όλα τα ιατρεία, πράγμα που θα ενισχύσει την επιτυχημένη εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας, όπως αναφέρει.
Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ χαιρετίζει την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορoνοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο που είναι τα ιατρεία των παιδιάτρων.
«Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν άμεσα από την Covid–19, καθώς, όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, πλέον και τα ανήλικα κινδυνεύουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ο εμβολιασμός τους κρίνεται απαραίτητος ειδικά τώρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά», σημειώνει ο ΠΙΣ.
Δείτε επίσης: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί από το νοσοκομείο Καβάλας – Εντοπίστηκαν με μηδενικά αντισώματα
- Κριστιάνο Ρονάλντο και Μαρία Κάλλας δίνουν ζωή στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά
- Μοσχοβολά η Κασταμονίτσα: το εφτάζυμο που ενώνει γενιές στο Ηράκλειο
- Στο Δέλτα Πηνειού η φύση συναντά την παραγωγή και τις προκλήσεις της περιοχής
- Θεσσαλονίκη: από μαγνητάκια Λευκού Πύργου μέχρι αξεσουάρ για σκύλους και γάτες στα τουριστικά σουβενίρ
- Καμπανάκι στο Λονδίνο: οι καύσωνες φέρνουν καθίζηση σε σπίτια και ασφαλιστικά ρεκόρ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
