Η ανάγκη για εθνικό φορέα που θα προάγει τον συνεδριακό τουρισμό

Η ανάγκη για εθνικό φορέα που θα προάγει τον συνεδριακό τουρισμό

Τη βούλησή τους για τη δημιουργία ενός εθνικού φορέα, που θα καλύπτει όλους τους οργανισμούς και φορείς που ασχολούνται με το συνεδριακό τουρισμό, εξέφρασαν εκπρόσωποι τους σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 39ης Philoxenia, στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

Η πρωτοβουλία προωθείται από την Greek Meetings Alliance, μια σύμπραξη του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, του Thessaloniki Convention Bureau και του This is Athens-Convention & Visitors Bureau, οι οποίοι εστιάζουν στην προώθηση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού προς το εξωτερικό. Η Greek Meetings Alliance δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία του κορονοϊού ως απάντηση στην ανάγκη για επικοινωνία και εύρεση κοινών λύσεων στις νέες προκλήσεις για την τουριστική βιομηχανία και συγκεκριμένα για τη βιομηχανία των συνεδρίων και εκδηλώσεων (MICE). Τη συζήτηση συντόνισε η εκπρόσωπος της, Ελένη Σωτηρίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και οι αντιπεριφερειάρχες Βίκυ Χατζηβασιλείου και Νικόλαος Τζόλλας.

Ένα συνέδριο, μικρομεσαίο, πεντακοσίων ανθρώπων, αφήνει στον προορισμό, πάνω από ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό συνεδρίων τόνισε η υπεύθυνη ανάπτυξης του Athens Convention & Visitors Bureau, Μαρία Παπαδοπούλου.

Ο διευθυντής του Thessaloniki Convention Bureau, Δημήτρης Γανίτης, τόνισε ότι αντίστοιχα καλή πορεία έχει και η Θεσσαλονίκη, που πέρυσι κατατάχθηκε στην 26η θέση στην Ευρώπη και στην 42η στον κόσμο και πρόσθεσε: Το 2023, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεπεράσει κλασικούς συνεδριακούς προορισμούς, όπως το Μόναχο και τη Βαλένθια.

Ο εκπρόσωπος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Στυλιανός Ούζας, σημείωσε ότι η Πιερία έχει κάνει σημαντικά βήματα για την προσέλκυση επισκεπτών στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού, αλλά συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για έναν εθνικό φορέα.

Φυσικά είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού φορέα για τον καλύτερο συντονισμό του συνεδριακού τουρισμού είπε ο κ. Ούζας και επεσήμανε: Πιστεύουμε ότι τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά και ευελπιστούμε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, Αναστάσιος Κωνσταντάρος, επεσήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται μέσω της Greek Meetings Alliance θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός εθνικού φορέα που αφορά το κομμάτι των εκδηλώσεων και του συνεδριακού τουρισμού.

Loading