Η Κρήτη στην Θεσσαλονίκη – Παρουσία Ζέρβα η έναρξη – Συνήθειες, χοροί, γεύσεις και μυρωδιές στην ΔΕΘ έως τις 8 Μαΐου

Για 10 ημέρες οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να γευτούν κρητικές γεύσεις, να έρθουν σε επαφή με ντόπιους και να πάρουν μια ιδέα από συνήθειες και ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής των ανθρώπων της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα η 25η Έκθεση με τίτλο «Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας», η οποία θα διαρκέσει έως και τις 8 Μαΐου.

Στην επίσημη έναρξη της έκθεσης το παρών έδωσε ο δήμαρχος της πόλης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς και πλήθος πολιτών της Θεσσαλονίκης για να απολαύσουν κρητικές γεύσεις και ποτά.

Σημειώνεται ότι τις ίδιες μέρες πραγματοποιείται και η ανθοέκθεση, γεγονός που καθιστά την έκθεση Θεσσαλονίκης έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χώρο για να επισκεφτεί κανείς.

Ο κύριος Νεκτάριος Σερμάκης αναφέρθηκε στην έκθεση χαρακτηρίζοντας την πολιτιστικό αντάμωμα που λαμβάνει χώρα στην Θεσσαλονίκη. Στόχος της έκθεσης και της παρουσίας στην έκθεση είναι η σύσφιξη των διμερών σχέσεων, σημείωσε στην συνέχεια. Τέλος, ο διοργανωτής της έκθεσης εξέφρασε την προθυμία να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη έκθεση προϊόντων στην περιοχή της Κρήτης, αυτήν την φορά με προϊόντα από την συμπρωτεύουσα.

Από την μεριά του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι αγαστές σχέσεις συνεργασίας της Θεσσαλονίκης με την Κρήτη ενώ παράλληλα σημείωσε τις σχέσεις των δυο περιοχών ήδη από τα πολύ παλιά χρόνια, με τους τοξότες και τους πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου που εν πολλοίς είχαν καταγωγή από την Κρήτη.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Ασπίδα για το Παιδί», μια εθελοντική δράση με δυναμική παρουσία καθώς στηρίζει παιδιά με βαριές νόσους καθώς και άπορες οικογένειες. Όπως δήλωσε στην Politic η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ευαγγελία Τσιάνα, οι ανάγκες είναι αυξημένες καθώς οι περιπτώσεις που καλείται να στηρίξει ο σύλλογος είναι πολλές.

Στο περίπτερο τους, το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην έκθεση θα βρει κάρτες με ζωγραφιές παιδιών από 2€ και βιβλιαράκι που διατίθενται προς πώληση με στόχο την ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου.

Δείτε επίσης: Χωρίς λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη – Απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ