Η Νέα ΔΕΘ: Κοσμήματα και Διαμάντια για τη Θεσσαλονίκη

Η Νέα ΔΕΘ: Κοσμήματα και Διαμάντια για τη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, χαρακτήρισε το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ ως «σημειακό, συμβολικό και με πολλές θετικές επιδράσεις για τη Θεσσαλονίκη» κατά την εκδήλωση του Υπερταμείου/Growthfund, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, με θέμα «η Νέα ΔΕΘ ως Τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη».

«Η ΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός εξωστρέφειας, που ενισχύει τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η ανάπλαση της είναι ένα έργο που πρέπει να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την πόλη και τις διοικήσεις, κατευθύνοντας πόρους και επιστρατεύοντας δομές και διαδικασίες», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι επιδιώκεται η ολοκλήρωση της ανάπλασης «στον πιο κοντινό χρόνο ώστε να επισκεφτούμε τη νέα ΔΕΘ, που θα είναι κοσμήμα και διαμάντι για την περιοχή».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, επεσήμανε τις διεκδικήσεις του Δήμου για την περαιτέρω πράσινη ανάπλαση του χώρου, λέγοντας: «Θέλαμε και θέλουμε μια ανάπλαση της ΔΕΘ, η οποία θα είναι μέρος ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου. Θέλαμε και θέλουμε μια ΔΕΘ, η οποία δεν θα έχει περίφραξη και θα είναι ανοιχτός δημόσιος χώρος, που θα συνδυάζει την επιτυχημένη εκθεσιακή της πορεία με ένα πολιτιστικό αποτύπωμα και αθλητικές υποδομές».

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε επίσης στο προηγούμενο σχέδιο, λέγοντας ότι «όλα αυτά υπήρχαν σε πολύ μικρό βαθμό. Όταν ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση της ΔΕΘ, το Υπερταμείο και την κυβέρνηση, είδαμε ότι αυτά μπαίνουν στην ατζέντα. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτό το σχέδιο και την προσπάθεια για μητροπολιτικό πάρκο και ανάπλαση της ΔΕΘ».

Η Θεσσαλονίκη, με την ανάπλαση της ΔΕΘ, θα διαθέτει ένα πάρκο 110 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσο Τζήκα. «Το 50% που είχαμε θέσει ως όρο για πράσινο ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση έγινε 60% με την παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Καταφέραμε το νέο εκθεσιακό κέντρο να είναι το πιο βιοκλιματικό. Θα έχει ένα πάρκο που, μετά τη συμφωνία με τον δήμο, θα είναι 100 στρέμματα, ενώ με την ενσωμάτωση των εγκαταστάσεων της Αγίας Φωτεινής θα φτάσει τα 110 στρέμματα. Η Θεσσαλονίκη, με αυτό το πάρκο, θα είναι άλλη πόλη».

©

Loading