Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζητά την επανεξέταση των διαγραφών φοιτητών

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζητά την επανεξέταση των διαγραφών φοιτητών

Με ψήφισμά της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τοποθετείται στο θέμα των διαγραφών φοιτητών και ζητά από την πολιτεία «να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας».

Πιο συγκεκριμένα προτείνει, «να δοθεί η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε φοιτητές που, έστω και μερικώς, παραμένουν ενεργοί, δηλαδή ανανεώνουν εγγραφές, συμμετέχουν σε εξετάσεις ή καταθέτουν εργασίες» και να λαμβάνονται υπόψη σοβαροί λόγοι που σχετίζονται με την υγεία, την εργασία, την οικονομική κατάσταση και άλλες τεκμηριωμένες προσωπικές δυσκολίες.

Στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος αναγνωρίζει τη σημασία της συνέπειας, της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης και τις κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές και «δεσμεύεται να σταθεί δίπλα τους, προάγοντας την ακαδημαϊκή πρόοδο».

Loading

Play