Η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα γιορτινά της και έλαμψε (pics)

Φωταγωγήθηκε σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες λαμπιόνια έντυσαν το φυσικό έλατο ύψους 18 μέτρων που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Δεκάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν στο ραντεβού που έδωσε ο Δήμος για να παρακολουθήσουν από κοντά την εντυπωσιακή τελετή.

Στο σημείο παρεβρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να φέρει τη χαρά στις καρδιές των Θεσσαλονικέων.

Την γιορτινή ατμόσφαιρα έντυσαν με τη μουσική τους οι οργανοπαίκτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ το παρών στη φωταγώγηση έδωσαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν αλλά και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του Δήμου για μια λαμπρή εορταστική πόλη.

Περίπου 350.000 λαμπιόνια ντύνουν φέτος τον άξονα της πλατείας αριστοτέλους με το έλατο να κυριαρχεί στο μέσον της κεντρικής πλατείας.

Το δέντρο προέρχεται από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής ενώ τα φωτάκια είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Φέτος ο στολισμός επιμελήθηκε μεν από τον Δήμο, ωστόσο δεν επιβάρυνε τον δημοτικό προϋπολογισμό καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι προϊόν χορηγιών.

Πολίτες δηλώνουν πως το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί ξεχωριστό οπτικό θέαμα για την πόλη που είχαν να δουν χρόνια. Ωστόσο, ορισμένοι αναρωτιούνται για την απουσία της φάτνης από τον φετινό στολισμό.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βράβευση Γιάννη Μπουτάρη από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Loading