Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη των τοπικών φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης, καθώς υπάρχει ραγδαία και διαρκή αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε ολόκληρη την χώρα.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και έτσι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο.
Ταυτόχρονα θα ενταθούν οι προσπάθειες όλων για τον εμβολιασμό των πολιτών και την κατανόηση της αναγκαιότητάς του, καθώς αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο 45% του πληθυσμού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησίας και της αστυνομίας.
Δείτε επίσης: Παρελάσεις Θεσσαλονίκης: Ξεκαθαρίζουμε το… αλαλούμ – Τι ακριβώς θα γίνει
- Πώς θα πληρωθείτε στην Κίνα: δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για επιχειρήσεις από το ΕΒΕΑ
- Πέτρος Παππάς: «Μετά την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για το νέο Θεαγένειο»
- Πρεμιέρα σήμερα για τις «Πρέσπες 2026» στη Φλώρινα με ποίηση, μουσική και γαστρονομία
- Κ. Τσουκαλάς: «Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει»
- MEGA BROKERS: Άλμα 19% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο επτάμηνο του 2026
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
