Κ. Ζέρβας: Eπιστολή στην ΕΤΑΔ για την τέντα στη Νέα Παραλία

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την αντίθεση του με την τοποθέτηση της μεγάλης τέντας που στήθηκε στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία

Συγκεκριμένα απέστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), Στέφανο Βλαστό.

   Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι αυτή η υπερμεγέθης κατασκευή «δεν συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστο με τη φυσιογνωμία και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου. Η έκπληξή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν μετά από επισταμένη έρευνά μας προέκυψε ότι η εν λόγω κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο πρασίνου έπειτα από απευθείας μίσθωση από μέρους της ΕΤΑΔ και ότι προορίζεται για τη λειτουργία ευκαιριακής επιχειρηματικής- εμπορικής δραστηριότητας».

   Tονίζει μάλιστα πως η Νέα Παραλία «δεν συνιστά πεδίο ανάπτυξης ανάλογων ευκαιριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς -και μάλιστα υπερτοπικής σημασίας- για την πόλη».

   Eίναι δυνατόν στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, ώστε να αποτραπεί η παραμονή της κατασκευής και να μην επιτραπεί η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που καθορίζουν λειτουργίες και υπηρεσίες σε έναν χώρο ανάλογης προβολής και σπουδαιότητας» και καλεί την ΕΤΑΔ να «αναθεωρήσει τη στάση της».

Δείτε επίσης: Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο Politic: «Η δουλειά είναι στο ναδίρ, δεν έχουν λογική τα νέα μέτρα»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr