Ο χώρος που καταλαμβάνει άνηκε παλαιότερα στην εκκλησία αλλά σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Ελευθερίου – Κορδελιού, ο Μητροπολίτης Σεβασμιότατος Διονύσιος Α , είχε δεσμευτεί ότι άνηκε στον Δήμο και μπορούσε να το αξιοποιήσει
Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού, κ. Στάθης Καϊτετζίδης, οργάνωσαν σήμερα ενημέρωση – συζήτηση, στην οποία βρέθηκαν και απλοί πολίτες, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ (Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθεριου Κορδελιού), γνωστό και ως πάρκο Κατσαντώνη.
Στον χώρο που βρίσκεται σήμερα το ΘΕΠΑΝ παλιότερα ήταν τα κοιμητήρια του δήμου. Με τη μεταφορά των κοιμητηρίων σε άλλο σημείο, ο τότε Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού αξιοποίησε το χώρο δημιουργώντας το σημερινό πάρκο και χτίζοντας σε αυτό το κτήριο όπου στεγαζόταν το δημοτικό συμβούλιο του παλιού δήμου (πριν την ενοποίηση με τον δήμο Ευόσμου), ένα ΚΔΑΠ, χώρους πολιτισμού κ.α. Όλα με χρήματα του ΥΠΕΧΩΔΕ και των δημοτών, όπως αναφέρουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο χώρος αυτός ανήκε στην εκκλησία, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καΐτετζίδη, ο τότε Μητρόπολίτης, Σεβασμιότατος Διονύσιος Α’ δεσμεύτηκε στον ίδιο όταν ήταν Δήμαρχος, ότι το πάρκο ανήκε και μπορούσε να το αξιοποιήσει ο δήμος, με προϋπόθεση να κτιστεί ένα εκκλησάκι στο πάρκο και να δοθεί ένα ποσό από την δημοτική αρχή, υπό την μορφή έργου, στις τρεις εκκλησίες του τότε δήμου, και τα δύο εκ των οποίων έγιναν πράξη, όπως αναφέρει.
«Το 2004 όταν απεβίωσε ο Διονύσιος ο Α’, ο Μητροπολίτης, από εκείνο το σημείο και ύστερα η Μητρόπολη άρχισε σιγά σιγά να διεκδικεί» αναφέρει ο κ. Καϊτετζίδης στην Politic.gr και συμπληρώνει: «Θεωρώ ότι οι διοικήσεις του δήμου ήτανε πολύ μικρότερες των περιστάσεων διότι όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν, διότι και το νομικό και το ηθικό μέρος ήταν υπέρ του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, αλλά και γιατί σιωπηρώς στην αρχή και εμφανώς στη συνέχεια δέχθηκαν να παραχωρηθεί ο χώρος στη Μητρόπολη».
Ο κ. Καϊτετζιδης, μαζί με άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους, τον κ. Νίκο Ζύγα και τον κ. Θεόδωρο Μπαλτά, μάζεψαν υπογραφές πολιτών και έθεσαν το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.
«Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίο αρνήθηκε να στηρίξει την δική μας πρόταση» αναφέρει ο κ. Καΐτετζίδης, αναφέροντας πως «δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου, και η προηγούμενη αλλά και η σημερινή, δεν δέχεται να διεκδικήσει τα αυτονόητα περί της περιουσίας της».
«Αναγκαστήκαμε και πήραμε πρωτοβουλία, συγκεντρώσαμε στοιχεία, έχουμε νομική υποστήριξη και οδηγούμε εμείς την υπόθεση αυτή στα δικαστήρια», υπογραμμίζει ο κ. Καϊτετζίδης. Όπως είπε, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα συζητήσει επί του θέματος είναι προγραμματισμένο για την 1η Δεκέμβρη.
Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ώρα μηδέν: Τρείς πρώην δήμαρχοι αξιολογούν το έργο της διοίκησης Κ. Μανδαλιανού
- Βραζιλία: Δέκα μέλη οικογένειας σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους
- Μεξικό: Δεκαεπτά θάνατοι στην πολιτεία Γουαναχουάτο λόγω του κύματος βίας
- Κολομβία: Ο ELN ανακοινώνει μονομερή κατάπαυση του πυρός ενόψει των εορτών
- Τραμπ: Προτίθεμαι να σταματήσω την παραφιλολογία γύρω από τα τρανς άτομα από την πρώτη ημέρα στον Λευκό Οίκο
- Οδηγός επιβίωσης για την πολυκατοικία: Απαραίτητες πληροφορίες για τη συμβίωση
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr