Καλαμαριά: To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του – ΖΩγραφίζοντας την Καλαμαριά και την Πλατεία Σκρα

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του – ΖΩγραφίζοντας την Καλαμαριά και την Πλατεία Σκρα

Στον τόπο που γεννήθηκε, εκεί που ακόμα και σήμερα μπορείς να δεις μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με ένα brand name, το Aretsοu, θα χτυπά η καρδιά του ελληνικού, αλλά και παγκόσμιου Graffiti αυτό το Σαββατοκύριακο. H δημοτική αρχή της Καλαμαριάς, πιστή στη δέσμευσή της για μία πόλη διαφορετική, μία πόλη ζωντανή, όπου παρελθόν, ιστορικό αλλά και πιο σύγχρονο συναντά το σήμερα και το αύριο, καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, σε ένα event διαφορετικό, πολύχρωμο, ζωντανό και πολυσυλλεκτικό.

propoli

Ο Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης, ο πασίγνωστος Jasone, ένας από τους κορυφαίους γκραφιτάδες που η ιστορία του είναι ζωγραφισμένη στους τοίχους Ελλάδας και Ευρώπης και οι SGB, οι Skra Ghetto Boys, οι οποίοι ξεκίνησαν να ρίχνουν χρώμα στους γκρίζους τοίχους από το δικό τους σπίτι, εκεί που πέρασαν ως μαθητές τα πιο όμορφα χρόνια τους, ενώνονται ξανά για χάρη της Καλαμαριάς. Περισσότεροι από 40 κορυφαίοι της τέχνης του Graffiti, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, φθάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμαριά, με την πλατεία Σκρα να μεταμορφώνεται σε έναν υπαίθριο καμβά πρωτοπορίας γεμάτο χρώμα και έμπνευση.

Το Skra Project, το οποίο έχει ήδη γίνει γνωστό στην κοινότητα των απανταχού καλλιτεχνών με τα σπρέι, με αποτέλεσμα στο κάλεσμα για line up να ανταποκριθούν δεκάδες καλλιτέχνες, που θεωρούν πια την πλατεία της Καλαμαριάς ως ένα από τα σημεία 0 για το παγκόσμιο graffiti, θα ΖΩγραφίσει, όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης, τρία ιστορικά σχολεία της πόλης, το 5 ο και το 13 ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, καθώς και το 27 ο Νηπιαγωγείο. Το Skra Project είναι προ των πυλών και θα γεμίσει την Καλαμαριά, τα σχολεία της και τις ζωές μας, χρώμα…

Loading