Καραμανλής: Ζητάμε πίστωση χρόνου για τον ΟΑΣΘ

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με σημερινές δηλωσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

propoli

Όπως ανέφερε, ο κ. Καραμανλής, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πόλη για την 84η Διεθνή Έκθεση, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών.

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΟΑΣΘ χρειάζεται ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσης. Η διοίκηση του Οργανισμού με ενημέρωσε ότι σήμερα πραγματοποιούν δρομολόγια 273 λεωφορεία, όταν με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τα 213.

Και αυτά δεν είναι αρκετά. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για τον ΟΑΣΘ σε κεντρικό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα αστικών συγκοινωνιών» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Επανέλαβε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός και ζήτησε πίστωση χρόνου από τους Θεσσαλονικείς, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι τραγική. «Εμείς ζητάμε υπομονή και πίστωση χρόνου από τους Θεσσαλονικείς.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σαββατοκύριακο το σχέδιο για τον Οργανισμό. Θα προβούμε άμεσα στις αναγκαίες αλλαγές που περιλαμβάνουν πρώτα απ’ όλα προμήθεια νέων λεωφορείων. Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ είναι τραγική. Τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια από τα 50 στα 24 εκ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, εξήρε τη βούληση του αρμόδιου Υπουργείου να ανατάξει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, για την οποία θα εργαστεί και το νέο διοικητικό σχήμα.

Τον κ. Καραμανλή συνοδεύουν στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Οι τρεις άνδρες θα μεταβούν στη συνέχεια στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Loading