ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατάληψη στο 30ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης: Άτομα εκτός σχολικού περιβάλλοντος αναζητεί η αστυνομία για ζημιές

Έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που προκάλεσαν φθορές στις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό του 30ού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαριλάου Αναλήψεως.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας (20 Σεπτεμβρίου), τα όργανα εκπροσώπησης των μαθητών ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου για την απόφαση συμβολικής κατάληψης, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας στις εγκαταστάσεις του σχολείου εισήλθαν άτομα που φέρονται να μην είχαν καμία σχέση με το σχολικό περιβάλλον, προκαλώντας ζημιές σε πόρτες, υαλοπίνακες και είδη υγιεινής.

Ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στο οικείο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, όταν το πρωί της Τρίτης (της επόμενης δηλαδή ημέρας), άτομα τα οποία δεν αναγνώρισε ως μαθητές του σχολείου, παρεμπόδισαν την είσοδό του σε αυτό.

Το πρωί της Τετάρτης, όταν τα άτομα που είχαν καταλάβει τον σχολικό χώρο είχαν πια αποχωρήσει, ο διευθυντής, διαπιστώνοντας της ζημίες κατέθεσε και επίσημο έγγραφο από το σχολείο προς την αστυνομία, προκειμένου να επιληφθεί της έρευνας και να συλλέξει στοιχεία επιτόπου.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των μαθητών εξέφρασαν στον διευθυντή του σχολείου τη συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας τις παραβατικές συμπεριφορές από τα άτομα που δεν ανήκαν στη σχολική κοινότητα. Σήμερα έγιναν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τη στιγμή που κάποιο σχολείο τελεί υπό κατάληψη ο διευθυντής δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται μέσα κι εφόσον διαπιστώθηκε η παρουσία εξωσχολικών στοιχείων, ο διευθυντής ως όφειλε ενημέρωσε την αστυνομία.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr