Κατερίνη: Απάτες που ξεπερνούν το 650.000 ευρώ με πρόσχημα επενδυτικές ευκαιρίες

Κατερίνη: Απάτες που ξεπερνούν το 650.000 ευρώ με πρόσχημα επενδυτικές ευκαιρίες

Με δέλεαρ την επένδυση σε αγορές προϊόντων με μεγάλη μεταπωλιτική αξία ή σε αναπτυξιακά προγράμματα, επιτήδειοι φαίνεται πως εξαπάτησαν ανυποψίαστα θύματα, αποσπώντας πάνω από 650.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας. Ως «πρωταγωνιστές» της φερόμενης απάτης κατηγορούνται ένας 39χρονος και η 38χρονη γυναίκα του, με άλλους τέσσερις συνεργούς τους να περιλαμβάνονται στη δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από ανώνυμη καταγγελία, με εντολή εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα. Η δικογραφία περιλαμβάνει 16 περιπτώσεις απάτης σε περιοχές της Πιερίας και Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 2020-2024. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης, ο 39χρονος συστηνόταν ως επιχειρηματίας πείθοντας τα θύματα να συμμετάσχουν σε φημισμένες οικονομικές επενδύσεις με υποσχέσεις για πολλαπλά κέρδη.

Η δήθεν επένδυση σε ηλιέλαιο από την Ουκρανία

Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση κατά την οποία θύμα πείστηκε να «επενδύσει» τα χρήματά του για την αγορά ηλιελαίου από την Ουκρανία, το οποίο υποτίθεται ότι θα αγόραζε σε «καλές» τιμές και θα διακινούσε στην ελληνική αγορά με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Τα χρηματικά ποσά που τους εμπιστεύονταν οι παθόντες μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της 38χρονης και των συνεργών τους, καθώς και σε λογαριασμούς διαδικτυακού στοιχηματισμού. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η δικογραφία σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων αφορά τις πράξεις της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της νομοθεσίας περί παιγνίων, και θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης για τα περαιτέρω.

Loading

Play