Κατερίνη: Καλλιτέχνες μετέτρεψαν σε έργα τέχνης τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

   Σε έργα τέχνης μετατράπηκαν περισσότερα από 30 ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην Κατερίνη, όταν καλλιτέχνες της περιοχής έπιασαν στα χέρια παλέτες και πινέλα, με στόχο να βάλουν χρώμα και να ομορφύνουν κεντρικές οδούς και πλατείες της πόλης.

propoli

   Η δημοτική αρχή Κατερίνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ καθάρισαν τα ΚΑΦΑΟ και ακολούθως τα σιδερένια αντικείμενα μετατράπηκαν σε υπαίθριους καμβάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσω αυτής της δράσης τιμώνται και Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι μορφές των οποίων φιλοτεχνήθηκαν αγκαλιά με την ελληνική σημαία.

   «Στόχος μας είναι να ομορφύνει το κέντρο, να καθαριστούν και να αναδειχτούν όψεις ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων. Να μετατραπούν, γιατί όχι, σε έργα τέχνης και να προστατευτεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κατοίκων και επισκεπτών να αγκαλιάζουν τις δράσεις αυτές, να φωτογραφίζονται με τους πρωταγωνιστές των εικόνων που φιλοτεχνήθηκαν στα ΚΑΦΑΟ», δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

   Αναφορικά με την απόφαση να απεικονιστούν και οι Ολυμπιονίκες, ο κ. Κουκοδήμος τονίζει πως «με τον τρόπο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και μας χαρίζουν».

   Στην προσπάθεια να προστατευθούν τα σχέδια, τα ΚΑΦΑΟ επενδύθηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση, ενώ ο δήμος Κατερίνης ζητά από τους δημότες να σεβαστεί και να «αγκαλιάσει» τη συγκεκριμένη δράση.

   Α.Καρ.

   * φωτογραφία παραχώρησε ο δήμος Κατερίνης

©Πηγή: amna.gr

Loading