Καθηγητής – Γυναικολόγος: Όσα είπε στην απολογία του για τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ημέρα απολογίας για τον καθηγητή – γυναικολόγο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών.

Ο καθηγητής έκανε λόγω για ψευδείς κατηγορίας που δημιουργήθηκαν από διδάσκουσες του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά.

Ο κατηγορούμενος κατονόμασε δύο συναδέρφισσες του μαίες, που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Ο καθηγητής συνέδεσε τις συγκεκριμένες καταγγελίες με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος να μην συνεχίσουν εκείνες να παραδίδουν το μάθημα που του ανατέθηκε, επειδή, όπως είπε, δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα προς τούτο.

Ο κατηγορούμενος στην πολύωρη απολογία του, αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες, που τελέστηκαν την περίοδο 2015-2016 στο ιδιωτικό του ιατρείο.

«Είναι ψεύτρες, λένε ψέματα […] Δεν είναι λογικό όταν έχεις παρενοχληθεί σεξουαλικά να έρχεσαι κατ’ επανάληψη στο ιατρείο μου ή να ζητάς να κάνεις πτυχιακή μαζί μου» είπε, επισημαίνοντας ότι ακολούθησε το ιατρικό πρωτόκολλο.  

Αναφερόμενος στις δωρεάν εξετάσεις που κάνει σε φοιτήτριες του ανέφερε ότι: «κανείς στο ιατρείο μου δεν πληρώνει όταν είναι γιατρός, φοιτητής, ή άνεργος. Έτσι είναι το κοινωνικό μου έργο […] Το κάνω χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω».

Η δίκη διεκόπη για τις 2 Νοεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας. 

Δείτε επίσης: Κ. Νοτοπούλου από Ξηροκρήνη: «Η εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής είναι εμφανής στις γειτονιές και στα πάρκα»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr