Καθόλου… εύοσμος ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου – Μια απέραντη χωματερή η περιοχή

Η καθαριότητα είναι όπως λέει ο λαός, ο καθρέφτης της καθημερινότητας για μια δημοτική αρχή.

Σε όλες τις γειτονιές του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου υπάρχουν μικρές χωματερές, οι οποίες μολύνουν την περιοχή, διότι o προγραμματισμός της αποκομιδής των απορριμμάτων δεν καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τους κάδους, στους οποίους γίνεται… πάρτι μικροβίων ακόμη κι όταν είναι άδειοι λόγω του ότι δεν πλένονται σχεδόν ποτέ.

Σε ορισμένα σημεία του δήμου, συγκεντρώνονται μπάζα και ογκώδη αντικείμενα τα οποία παίρνουν συνεχώς φωτιά, προσθέτοντας έτσι άλλον έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τους δημότες και τις περιουσίες τους. Όλα αυτά δίνουν αρνητικό πρόσημο στην πολιτική της διοικούσας παράταξης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μην ξεχνάμε και το «αιώνιο» πρόβλημα των ΕΛΠΕ, με την ατμοσφαιρική ρύπανση να έχει φτάσει στα άκρα. Αποδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί γύρω από αυτό το θέμα, είναι το ότι από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου δε λειτουργούσε ο μετρητής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Καταληκτικά, το ερώτημα είναι ένα: Έχει σχέδιο η δημοτική αρχή γι’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα της καθημερινότητας;

Ακόμα και αν έχει όμως, είναι σαφές ότι το σχέδιό της δεν έχει κοινωνικό αποτύπωμα που είναι και η βασική επιδίωξη κάθε σχεδίου πολιτικής.

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ακόμα μία ημερα που η έντονη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ καλύπτει την ατμόσφαιρα