Κεντρική Μακεδονία: Ομαλά η προσέλευση των μαθητών – 150 θετικά αποτελέσματα από τα self-tests

Με ομαλό τρόπο πραγματοποιήθηκε η προσέλευση των μαθητών και η διεξαγωγή των μαθημάτων στα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στη σημερινή πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων.

Συνολικά 150 μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη διοικητικού και λοιπού προσωπικού σε σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας – εκ των οποίων 97 στη Θεσσαλονίκη – δήλωσαν στη σχετική πλατφόρμα θετικό αποτέλεσμα μετά τον αυτοέλεγχο με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για COVID-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα εντοπίζονται σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο περιφερειακός Διευθυντής Θωμάς Μπαχαράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «για να αναφερθούμε σε κρούσματα αναμένουμε και τα στοιχεία από τη διενέργεια επιβεβαιωτικών ελέγχων με επαναληπτικό τεστ στις σταθερές δημόσιες δομές που λειτουργεί ο ΕΟΔΥ».

Τα θετικά αποτελέσματα ανά Π.Ε.:

Ειδικότερα, τα θετικά αποτελέσματα που δηλώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία κατανέμονται ανά περιφερειακή ενότητα ως εξής:

– Θεσσαλονίκη 97 (Δυτική Θεσσαλονίκη 58 μαθητές, 6 εκπαιδευτικοί, 3 λοιπό προσωπικό και Ανατολική Θεσσαλονίκη 30 μαθητές)
– Ημαθία: 3 μαθητές,
– Σέρρες: 12 μαθητές, 3 εκπαιδευτικοί, 1 λοιπό προσωπικό,
– Κιλκίς: 13 μαθητές,
– Πιερία: 7 μαθητές,
– Πέλλα: 10 μαθητές, 3 εκπαιδευτικοί,
– Χαλκιδική: 2 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί

Κατά την προσέλευση των μαθητών, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές έφεραν μαζί τους τη Σχολική Κάρτα, εφόσον το αποτέλεσμα του αυτοελέγχου τους ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με τον κ. Μπαχαράκη, μεμονωμένες ήταν οι περιπτώσεις ατόμων που προσκόμισαν δήλωση άρνησης υποβολής σε self-test και δεν εισήλθαν στις τάξεις. Η έκδοση σχολικής κάρτας μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στη διά ζώσης εκπαίδευση και οι μαθητές θα πρέπει να τη φέρουν μονίμως μαζί τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μεταφέρουν σε χειρόγραφη δήλωση τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές των οποίων τα θετικά αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν και από τον επανέλεγχο, θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ προαιρετικά, ανάλογα και με την κατάσταση της υγείας τους, θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα της τάξης τους, είτε με ταυτόχρονη διά ζώσης- διαδικτυακή εκπαίδευση, είτε με μεθόδους εξ αποστάσεως ασύγχρονης διδασκαλίας.

Αναφορικά με την κάλυψη της ύλης, με βάση την ενημέρωση από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειακός διευθυντής ανέφερε: «Σε πολλά μαθήματα, στα περισσότερα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί είναι κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης της ύλης, ενώ κάποιοι ήδη από τον Φεβρουάριο κάνουν επαναλήψεις. Το μόνο που έλειψε είναι η δια ζώσης επικοινωνία».

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ