Κίνηση ανθρωπιάς από τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Δίνει δωρεάν ρούχα σε άστεγους και άπορους

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχωράει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ο οποίος θα εγκαινιάσει ένα κατάστημα που δεν θα πουλάει αλλά θα δωρίζει ρούχα σε άστεγους και άπορους.

Τα ρούχα θα είνει είτε καινούργια, είτε μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση και η νέα αυτήγ υποηρεσία θα στηθεί σε χώρο εντός του Υπνωτηρίου Αστέγων.

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης αυτήν την στιγμή ψάχνει προθήκες από καταστήματα της πόλης που κλείνουν και δεν τις χρειάζονται προκειμένου να τοποθετηθούν στον χώρο του Υπνωτηρίου.

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να μπαίνει στο κατάστημα και να επιλέγει μόνος του συγκεκριμένο αριθμό ρούχων ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Πολλά ρούχα έχουν βρεθεί χάρη και σε ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει χαρίσει 1.100 τεμάχια καινούργιων ρούχων, φούτερ και παντελόνια.

Ήδη κάποια από τα 1.100 κομμάτια έχουν μοιραστεί σε άτομα που το έχουν ανάγκη και τα υπόλοιπα θα μπουν στις προθήκες των καταστημάτων.

«Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες ερχόμαστε και προσθέτουμε μία νέα υπηρεσία, η οποία θα προμηθεύει με είδη ένδυσης όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Ιδίως για τους άστεγους, αρκετοί από τους οποίους επιλέγουν να μείνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η παροχή των καινούργιων και καθαρών ρούχων θα αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας από το κρύο και τα καιρικά φαινόμενα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Δείτε επίσης: «Ανάσα» για τον Λαγκαδά: Ο δήμαρχος Ι. Ταχματζίδης πέτυχε την αποπληρωμή παλαιών οφειλών της ΔΕΥΑΛ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ