Κλείνει ιστορικό ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη – Το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός χτυπάει τους ελεύθερους επιχειρηματίες

Λουκέτο λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων σε τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σε πρώτες ύλες, βάζει ιστορικό ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολίχνη.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πραγματοποίησε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου μίλησε με αποδείξεις για τις αυξήσεις στις τιμές, που αν δεν απορροφούνταν από τους ίδιους για ένα διάστημα το σάντουιτς θα κόστιζε ακόμα και πέντε ευρώ.

propoli

Ο ίδιος τονίζει ότι «από τη στιγμή που δεν μπορώ να πουλήσω το προϊόν όπως πρέπει για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση πήρα την απόφαση να το κλείσω και να αποχωρήσω ύστερα από 24 χρόνια στην εστίαση και 5 μαγαζιά στην πλάτη μου. Με πάνω από 60 άτομα προσωπικό συνολικά σε όλα αυτά τα μαγαζιά»

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση:

«Φίλες και φίλοι το κατάστημα μας από σήμερα σταματάει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Δυστυχώς δεν αξίζει πλέον να το κρατήσω.

Το κόστος λειτουργίας πλέον έχει ξεφύγει. Η μικρότερη αύξηση που έχουμε στην πρώτη ύλη μας είναι 120% και στην ενέργεια 5 φορές επάνω.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποιες τιμές αύξησης για να μπορέσετε να το καταλάβετε.

1: πίτα από 0.05 πήγε 0.18.

2: ψωμί από 0.15 πήγε 0.38.

3: πατάτα από 0.65 πήγε 1,35 η φρέσκια και η κατεψυγμένη από 0.95 πήγε 2.

4: τα κάρβουνα από 0.65 πήγαν 1,40 και η μπριγκέτα από 0.90 πήγε 1,90.

5:το χοιρινό κρέας από 2,80 -3,3 πήγε 5,5-6,3 ευρώ.

6: κοτόπουλο ολόκληρο από 1,35 το κιλό πήγε 2,90

7: κοτόπουλο που χρησιμοποιώ για κοντοσούβλι και σουβλάκι από 2,5 πήγε 4,5.

8: σαλάτες αλοιφές 60% σε όλες.

9: λάδι για τηγάνι από 0.75 το λίτρο αυτή την στιγμή έχει 1,5 ευρώ ενώ είχε φτάσει μέχρι και 3,5 ευρώ.

Υπολογίστε και τις τρελές αυξήσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Όλες οι αυξήσεις εκτός από το λάδι που έχει 1,5 χρόνο και η ενέργεια έχει 1 χρόνο αύξηση, στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν γίνει από τα Χριστούγεννα και μετά.

Όλα τα παραπάνω είναι τα υλικά  που χρειάζεται το κατάστημα για να λειτουργεί καθημερινά.

Πριν λίγους μήνες το κόστος για να ετοιμάσω ένα σάντουιτς αναλόγως το κρέας ήταν 0.90 έως 1,3 και το πουλούσα από 2,40 έως 3,8

Τώρα το κόστος έχει γίνει από 1,80 έως 2,3 άρα εγώ θα πρέπει να πουλάω ένα απλό σάντουιτς από 4,5 έως 5,4 για να μην μπαίνω μέσα.  

Επειδή αυτήν την τιμή δεν μπορώ να την βάλω στο μαγαζί γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς και από την στιγμή που δεν μπορώ να πουλήσω το προϊόν όπως πρέπει για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση πήρα την απόφαση να το κλείσω και να αποχωρήσω ύστερα από 24 χρόνια στην εστίαση και 5 μαγαζιά στην πλάτη μου. Με πάνω από 60 άτομα προσωπικό συνολικά σε όλα αυτά τα μαγαζιά.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για όλη αυτήν την στήριξη των τόσων χρόνων.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη σε όλα αυτά που θα έρθουν γιατί τα δύσκολα δεν ήρθαν ακόμα.

Μην πουλήσετε την Ψυχή σας στο σύστημα, την Ψυχή μας θέλουν και για αυτό γίνονται όλα προστατέψτε Την με κάθε κόστος. Τίποτα δεν μας ανήκει εδώ μόνο η Ψυχή μας.»

Δείτε επίσης: Δήμος Αθηναίων: Τριήμερο λουκέτο σε 10 καταστήματα εστίασης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Loading